• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Yozgat Belediyesinden Temizlik Hizmetlerine 8 Araç Takviyesi

Yozgat Belediyesinden Temizlik Hizmetlerine 8 Araç Takviyesi
Yozgat Belediyesi temizlik işlerinde kullanılmak üzere yeni aldığı 8 araç ile makine parkını güçlendirdi.

Yozgat Belediyesi temizlik işlerinde kullanılmak üzere yeni aldığı 8 araç ile makine parkını güçlendirdi.

Yozgat Belediyesi tarafından temizlik işlerinde kullanılmak üzere alınan 8 Araç Cumhuriyet Meydanında Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından tanıtıldı. Belediye Başkanı Arslan, şehrin temizliğine büyük önem verdiklerini bu kapsamda temizlik işleri bünyesine 8 yeni araç takviyesi yaptıklarını söyledi. Daha önce temizlik işleri müdürlüğünde 16 araçla hizmet verildiğini hatırlatan Başkan Arslan, "Şimdi 8 tane yeni aracı filomuza katmış olduk. Bunlarla birlikte temizlik işlerimiz biraz daha güçlenmiş oldu. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaklaşık yine 8 aracı değişik maksatla, cami temizliği aracı ve yol süpürme aracına varıncaya kadar 8 değişik aracı da ilave edeceğiz. Bu kapsamda çok güçlü bir şekilde temizlik işlerimizi yürütmüş olacağız. Ayrıca yaklaşık 800 tanede yeni çöp konteynırı hizmete sokmuş olacağız. Buradaki hedefimiz ilimizin daha temiz, daha yaşanılır ve daha güzel bir şehir olmasıdır" dedi.

Yozgat'ın daha temiz bir şehir olması sadece belediye çalışmaları ile olabilecek bir şey olmadığını dile getiren Başkan Arslan, "Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bu sadece Yozgat'a has bir şey değil. Türkiye'nin bütün vilayetlerinde benzer tablolarla karşılaşabiliriz. Önceki gün Kayseri ve Ankara'da gördüğümüz benzer manzaralarla karşılaştık. Kış dolayısıyla biraz daha fazla oluyor. Burada halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşların şehri kendi evleri gibi görmeleri ve temiz tutmaları gerekir diye düşünüyoruz. Yozgat bizim evimiz. Nasıl ki evimizin salonunu, mutfağını, yatak odasını temiz tutuyorsak Yozgat'ta da sokak, cadde ve mahallelerimizi temiz tutmamız lazım. Az önce Köseoğlu Mahallesinden geldim, çöp konteynırlarımızın içi boş fakat dışı dolu. Bu kul hakkıyla ilgili bir sorun. Tabi ki bizim görevimiz belediye olarak her şartta şehrin temizliği yapmak. Biz bu görevi yerine getiriyoruz. Ama halkımızın görevi de kirletmemektir. Kirletmeme noktasında görevlerini yapmaktır. O zaman biz daha fazla bölgelere daha kısa sürede ulaşmış olacağız, şehrimiz temizliği daha iyi olacaktır" diye konuştu.

ÇÖP TAKSİ UYGULAMASI

Çöp taksi uygulaması ile temizlik konusuna dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Başkan Arslan, "Çöp taksi uygulamasıyla acil durumlarda çöp almak için başlatmış olduğumuz bir uygulama aynı zamanda temizlik konusuna dikkat çekmek için başlattığımız bir uygulama. Vatandaşlarımızın belirli saatlerde çöplerini çıkarmaları gerekiyor. Fakat belediyemizin bütün uyarılarına ikazlarına rağmen zamansız bir şekilde çöplerin atıldığında bu taksi çöpümüz devreye girerek kısa sürede çöpleri toplama işlemini tamamlıyoruz. 120 işçiyle şehrimizin temizliğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediyesinden Temizlik Hizmetlerine 8 Araç Takviyesi

Yozgat Belediyesinden Temizlik Hizmetlerine 8 Araç Takviyesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim