• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Yörük: “Hedefimiz Kentsel Dönüşüm Projelerine Yoğunlaşmak”

Yörük: “Hedefimiz Kentsel Dönüşüm Projelerine Yoğunlaşmak”
Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, Türkiye nüfusunun yüzde 92'lik bölümü, 1'inci ve 2'nci derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş...

Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, Türkiye nüfusunun yüzde 92'lik bölümü, 1'inci ve 2'nci derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş kentsel alanlarda yaşadığını söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konut stoğu olduğunu belirten Yörsan ve Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, konut stoğunun yüzde 40 gibi önemli bir oranı riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan meydana geldiğini söyleyerek, "Ülkemiz nüfusunun yüzde 92'lik bölümü, 1'inci ve 2'inci derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş kentsel alanlarda yaşıyor. Uzmanların verdiği rakamlara göre yüzölçümünün yüzde 90'ı deprem kuşağı içinde yer alan Türkiye'de, nüfusun yüzde 92'lik bölümünün 1. ve 2. derece deprem kuşağı üzerine kurulmuş kentsel alanlarda yaşadığı düşünüldüğünde, deprem riskine karşı dayanıklı yapılaşmanın önemi iyice ortaya çıkıyor" dedi.

Türkiye'de oturulamaz durumda 6,5 milyon konut var. Bu konutların kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde yenilenmesinin bir fırsat olduğunu dile getiren Yörük, "Düzensiz yapılaşma, düşük yapı kalitesi, plansız kentleşme, ulaşım ve altyapı alanlarının yetersizlikleri gibi sorunların giderilmesi için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söylüyor. Kentsel dönüşüm projelerinde deprem, rüzgar gibi tüm yatay kuvvetlere dayanıklı, su, ısı ve ses yalıtımlarının titizlikle tam olarak uygulandığı, imalatta kullanılan tüm malzemelerin kaliteli ve dayanıklı ürünlerden oluşan birinci sınıf işçilik uygulamaları ile günümüz koşullarına uygun konutlar inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Teoman Yörük sözlerine şu şekilde devam etti: "Kentsel dönüşüm projelerinde inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesi ve yapılan tüm imalatların, işin ehli kişiler tarafından yapılması, uygulama sonrası yapılan imalatların korunması ve bakımlarının yapılması ciddi önem arz etmektedir. Dolayısıyla, günümüz teknolojisine uygun olarak ve her türlü yatay kuvvetlerin yüklerini minimize ederek hesaplanan ve projelendirilen; Mimari ve statik betonarme projelerin dışında inşaatta kullandığımız malzemelerin kalitesi, mukavemeti ve imalat esnasında yapılan işçilik kalitesinin önemine de dikkat çekmek isterim. Biz projelerimizde bu hususlara çok dikkat ediyoruz".

"YÖRÜK: HEDEFİMİZ ÇOK BÜYÜK ÇAPLI MARKALI KONUT PROJELERİNE İMZA ATMAK"

Amaçlarının Yörsan'da olduğu gibi sektörde öncü firma olma olduğunu belirten Teoman Yörük, "Okul projemizle başlayan inşaat serüvenimizi kentsel dönüşüm projesi kapsamında anlaşacağımız yerlerle devam ettireceğiz. Adımları tek tek ve sağlam bir şekilde atmak istiyoruz. Adımıza yakışır işler yapmak için, gıda sektöründe yaptığımız gibi inşaat sektöründe de şimdiye kadar yapılmayan şeyleri yapacağız inşallah. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ses getiren işler yaptıktan sonra çok büyük çaplı markalı konut projelerine imza atmayı planlıyoruz"

Yörük: “Hedefimiz Kentsel Dönüşüm Projelerine Yoğunlaşmak”

Yörük: “Hedefimiz Kentsel Dönüşüm Projelerine Yoğunlaşmak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim