• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

“Yönetim Bilimi” Kitabını Yazan Öğretmen, Özaltun’a Ziyaret

“Yönetim Bilimi” Kitabını Yazan Öğretmen, Özaltun’a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulan "Yönetim Bilimi" dersinin kitabını yazan Beyşehir Anadolu İmam...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulan "Yönetim Bilimi" dersinin kitabını yazan Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Ümit Özduman, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'u ziyaret etti.

Ümit Özduman, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından verilen görev üzerine bir meslektaşıyla birlikte söz konusu kitabın yazılıp hazırlanması için çalışmalara başladığını belirterek, "Ortaöğretim Yönetim Bilimi Dersi" okullarımızda 2009 yılından bu yana seçmeli ders olarak okutulmakla birlikte ders kitabı henüz yoktu. Bakanlığımızın verdiği görev üzerine bu kitabın hazırlanması için kolları sıvadık. Yaklaşık 6 ay süren bir çalışma oldu. Meslektaşımız Ayşegül Kadiş ile birlikte kitabı hazırlayarak Milli Eğitim Bakanlığımızın görüşlerine sunduk. 2015 yılı itibariyle kitap yayımlandı. Bu anlamda hazırladığımız kitabımızdan Beyşehirli yerel yöneticilerimize de hediye edebilmek için ziyaret programlarımız oldu. Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Özaltun'a da imzalı bir kitabımızı hediye ettik" dedi.

Özduman, yönetim bilimi dersinin artık kitabının da yayımlanmasının ardından tüm liselerde seçmeli ders olarak okutulmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Özduman'ı okullarda bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ders kitabı olarak okutulacak eserinden dolayı kutlarken, "Beyşehirli bir öğretmenimizin böyle bir çalışmayı ortaya koyması bizleri de gururlandırmıştır. Başarılarının devamını diler ve benzer kitap çalışmalarının sürmesini beklerim. Bu güzel kaynağı, çocuklarımız kadar yerel yöneticiler olarak bizlerin ve belki de herkesin istifade edeceği bir kitap olarak görüyorum" dedi.

18 yıldır edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Özduman'ın bunun 5 yılını çeşitli eğitim kurumlarında idareci olarak tamamladığı öğrenildi.

Bu arada, 223 sayfadan oluşan ders kitabında "Yönetim biliminin tanımı, ilişkili olduğu diğer bilim dalları, yönetim biliminde verimlilik, yönetim biliminin gelişimi, yönetimin temel fonksiyonları, yönetim biliminde yeni yaklaşımlar, Türkiye'nin idari örgütlenmesi" gibi konu başlıkları yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim