• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Yomra Esnafı İsim Vermeden Eleştirdi

Yomra Esnafı İsim Vermeden Eleştirdi
Trabzon'un Yomra ilçesi Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul ve Yomra Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Şimşek...

Trabzon'un Yomra ilçesi Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul ve Yomra Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Şimşek yaptıkları ortak basın açıklaması ile isim vermeden CHP Trabzon Milletvekili ve hemşehrileri Haluk Pekşen'e tepkilerini dile getirdiler.

10 yıl önce 11 bin nüfuslu küçük bir ilçe olan Yomra'nın bugün Trabzon'un önemli bir ilçesi haline geldiğini belirten Adakul, "Yomramız bugünkü Kanuni hastanesi, adliye sarayı, üniversite ve iş merkezleri yapımından sonra dikkatleri üzerinde çekmiştir. Yomra'mız hızlı bir şekilde yatırım alan ve istihdam sağlayan bir bölge durumuna gelmiştir. Yurt dışından insanlar bölgemize gelerek yatırım yapıyorlar, buraya yaptığı yatırım ve turizm gelirleri, esnaf ve sanatkarlarımıza aynı zamanda yöre halkımıza ekonomik olarak büyük bir katkı sağlamıştır. Artık bu bölge göç veren değil göç alan, hızla kalkınan bir bölge olmuştur" dedi.

Adakul, ilçenin isminin son dönemde istenmeyen olaylarla gündeme gelmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek "Geçtiğimiz Salı akşamı ulusal bir televizyon kanalında Yomra'nın evladı bir milletvekilini izlerken ilçemizin bir sivil toplum başkanı olarak çok üzüldük. Vekilimizin kendi doğduğu ilçeyi mafya şehri Sicilya'ya benzetmesini şaşkınlıkla dinledik. Benim ilçemin esnafı, tüccarı, köylüsü, işçisi son dönemlerde ilçemize yabancı ülkelerden ve Türkiye'nin çeşitli ilerinden yüzlerce yatırımcı ve turistin ilçemize akın akın gelmesiyle refah düzeyini yükseltmeye başlamıştır. Sayın vekilim, kimlerden bilgi alıyorsun bilmiyorum, mafya şehri benzetmesiyle kendi ilçene gelen ve gelmekte olan yatırımcıya "Sen bu ilçeye yatırım yapma. Git başka ilçeye yatırım yap" dediğinin farkında mısın? Vekilim, Yomra'da kime sorarsanız sorun size bu ilçede konut fiyatlarının 150 ile 300 bin lira arasında olduğunu söyler. Buda herkesin bildiği doğru bir tespittir. Ama kalkıp, Türkiye'de 76 Milyon insana televizyon ekranlarından bu ilçede konut fiyatları 1 Milyon burada 1 Milyar dolarlık rant var dersen, kendi ilçende bile inandırıcılığını kaybedersin" diye konuştu.

"Siz siyasi ihtiraslarınız uğruna burada kendi ilçenizi bütün Türkiye'ye mafya şehri olarak tanıtmanız, doğduğunuz topraklara ihanettir" diyen Adakul "Beediye başkanını sevmeyebilirsiniz. Eğer belediye başkanı eksik yapmışsa, ilçenin yetiştirdiği bir milletvekili olarak, doğduğu topraklar olan Yomra'ya gelirsin. Sivil toplum örgütlerini, kanaat önderlerini siyasi parti başkanlarını, muhtarlarını, ziyaret eder hatta belediyeye gider başkanla yüz yüze görüşüp kendi gözleminizle Yomra'nın bir milletvekili olarak sonuç almaya çalışırsınız" ifadelerini kullandı.

Yomra Esnafı İsim Vermeden Eleştirdi

Yomra Esnafı İsim Vermeden Eleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim