• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Yola döşenen bomba son anda fark edildi

Yola döşenen bomba son anda fark edildi
Diyarbakır'da yola döşenen bomba, güvenlik güçleri tarafından son anda fark edildi.

Diyarbakır'da yola döşenen bomba, güvenlik güçleri tarafından son anda fark edildi. Yolu trafiğe kapatan jandarma görevlileri, ana yol üzerindeki menfeze tuzaklanan bombayı imha etti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış olduğu terör eylemleri neticesinde vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz etkilediği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında 25 Mart 2016 tarihinde Silvan-Batman kara yolunda mayın ve bomba arama köpeği Erim ile birlikte icra edilen Mayın/EYP araması esnasında, Silvan-Çatakköprü kara yolu Eskiocak köyü mevkiinde (Silvan istikametinden Batman istikametine gidiş yönüne yerleştirilmiştir) asfalt yaması yapılan kısmından kazılmak suretiyle Bölücü Terör Örgüt mensuplarınca yola EYP yerleştirilerek üzerinin toprak yığını ile kapatıldığı tespit edilmiş olup, tespit edilen tüp ile güçlendirilmiş EYP yerinde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, kara yolunda oluşan tahribat sonucunda kısa süreliğine araç trafiğine kapatılmış, müteakiben yolun onarılarak tekrar trafiğe açılması sağlanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

Cihan

Yola döşenen bomba son anda fark edildi

Yola döşenen bomba son anda fark edildi

Yola döşenen bomba son anda fark edildi

Yola döşenen bomba son anda fark edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim