• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Yılmaz Özdil'den müstehak eleştirilerine cevap

Yılmaz Özdil'den müstehak eleştirilerine cevap
Soma faciasıyla ilgili yorumlarıyla tepkilerin hedefi olan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, Halk TV ekranlarında kendisini savundu.

Halk TV'de Soma faciasına ilişkin yaptığı açıklaması tartışmalara neden olan Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Özdil şöyle konuştu:

'Bunların ölümü müstehaktır' diyen ben değilim. Şimdi burada asıl mesele şu... İftira atıyorlar. Somali'ye ağlayanlar, Soma'da insanları yumruklayıp tekmeleyenler şimdi cambaza bak numarasıyla kendi katliamlarını başka yöne çekmeye çalışıyorlar. Ben oraların çocuğuyum. Çok açık bir şekilde söylüyorum; bu attıkları manşetlere, acının en derinden yaşandığı Soma'da bile 'Yılmaz Özdil bu lafı söylemiştir' diyecek bir Allah'ın kulu bulamazsınız." dedi.

İŞTE ÖZDİL'İN O SÖZLERİ:

Yılmaz Özdil'e AK Parti'den sert sözler

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yazar Yılmaz Özdil'e sert tepki gösterdi. İşler, twitter hesabından yaptığı açıklamada Özdil için savcıları göreve çağırdı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'den, Soma yorumu nedeniyle yazar Yılmaz Özdil'e çok sert tepki geldi.

İşler, Soma'daki kaza ile ilgili ise "Adli ve idari tüm soruşturmalar başlatılmış olup,kim olursa olsun sorumlular hakettikleri cezayı alacaktır"dedi.

İşler'in açıklamaları şöyle:

“Soma’da kaybettiğimiz madenci şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet,kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Ekmeklerini kara kömürden çıkaran madenci kardeşlerimiz,bembeyaz bir yürek taşıdıklarını “Çizmelerimi çıkartayım mı?”diyerek gösterdiler. 1999 depremindeki hantallığın aksine Soma'da hükümet olarak derhal harekete geçilmiş,devletimizin bütün imkanları seferber edilmiştir. Enerji Bakanımız olay günü Soma'ya intikal ederken,Sayın Başbakanımızda yurtdışı gezisini iptal ederek ertesi gün Soma'ya gitmiştir. Devlet millet dayanışması sergilenirken, muhalefet liderleri başta olmak üzere sağduyulu hareket eden bütün milletimize teşekkür ediyorum. Adli ve idari tüm soruşturmalar başlatılmış olup,kim olursa olsun sorumlular hakettikleri cezayı alacaktır.TBMM'de harekete geçmiştir. Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için,gereken bütün adımlar atılacak ve her türlü tedbir alınacaktır. Son bir yıldır sokakları terörize etmek için bahane arayanlar Soma’daki acıyı kirli emellerine alet etmekten geri durmamışlardır. Bu süreçte akıl almaz yalanları ile halkımızı galeyana getirmek isteyenlere milletimiz sağduyulu duruşu ile en güzel cevabı vermiştir.

'KALBİ KÖMÜRDEN KARA...'

Şehitlerimize "müstehaklar" diyecek kadar kalbi kömürden kara kendini bilmezin yüzündeki maske bir kez daha düşmüştür. İşlediği nefret suçuyla aziz şehitlerimizin ruhunu muazzep eden insafsız kişiye karşı savcıları göreve davet ediyorum. Allah milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın,birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.”

BİR TEPKİ DE KAPUSUZDAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise gazeteci-yazar Yılmaz Özdil'in bir televizyon programında Soma'daki maden faciasıyla ilgili yaptığı yoruma ilişkin, "İşçilerin, siyasi tercihlerinden dolayı ölmeyi hak ettiklerini düşünen bu zihniyet, faşist kafanın ürünüdür" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim