• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Yılmaz: Çözüm sürecindeki ekonomik kalkınma, terör sürecinde olumsuz etkilendi

Yılmaz: Çözüm sürecindeki ekonomik kalkınma, terör sürecinde olumsuz etkilendi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu ve Güney Doğu'da yaşanan terör olayları sonrasında o bölgenin ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu ve Güney Doğu'da yaşanan terör olayları sonrasında o bölgenin ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Genel olarak baktığımızda terör birçok maliyetin yanı sıra ekonomik açıdan ciddi sıkıntılar doğuyor. İş dünyasından net bir şekilde dinledik çözüm sürecinin yaşandığı bir ortamda bölgenin ekonomik kalkınmanın hızlandığını ciddi yatırımların başladığını ifade ettiler. Terörü saldırılarıyla birlikte olumsuz gelişmeler olduğu anlattılar. Hep birlikte bu konularda bir tavır geliştirmeliyiz. Hükümet olarak tavrımızı ortaya koyduk. " dedi.

Birleşmiş Siviller Derneği tarafından organize edilen "2015 Küresel Gençlik Zirvesi'ne katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan oda başkanları ile basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Oda başkanlarının sorunlarını dinlediklerini aktaran Bakan Yılmaz, "Genel olarak baktığımızda terör birçok maliyetin yanı sıra ekonomik açıdan ciddi sıkıntılar doğuyor. Hendeklerin kazılması bir takım şiddet hadiseleri esnaf üzerinde, çalışanlar üzerinde ciddi bir maliyet unsuru. Esnafın cirosunda azalma, işini yapamaması bunu yapmadığı için yükümlülüklerini yerine getirememesi vergi verememesi, sigorta primi, kredi taksitleri gibi sıkıntılar iş dünyası tarafından dile getirildi. Bu konularda belli beklentiler öneriler ortaya kondu. Vatandaşımızın yanındayız."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörle mücadele Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların emniyeti için yaptıklarını vurguladı. Belli zaman içinde sıkıntıların giderileceğini kaydeden Bakan Yılmaz, sözlerin işöyle sürdürdü: "Terörün tabi ekonomik etkilerini hafifletmeye yönelik kendi içimizde çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmalar dışında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve bakanlar çalışmalar yaptı. Bütün bunlar değerlendiriliyor. Bütün bunlar değerlendirilerek kamuoyu ile paylaşılacak. Burada esas hedefimiz insanımızı rahatlatmak yan etkileri bir miktar telafi etmek. Terörün bu vesileyle tekrar sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. En büyün maliyet mesafe doğu ve Güney Doğu'da yaşan insanımıza çıkıyor. Orada yaşayan insanların yoksulluk sorunuyla karşı karşıya kalmasına işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Bunu bir kez daha iş dünyasından dinlemiş olduk."

"TERÖR SALDIRISIYLA BİRLİKTE BÖLGEDE OLUMSUZ GELİŞMELER OLDU"

Yaşana gelişmelerin teorik değil, somut hadiseler olduğunun altını çizen Cevdet Yılmaz, "İş dünyasından net bir şekilde dinledik çözüm sürecinin yaşandığı bir ortamda bölgenin ekonomik kalkınmanın hızlandığını ciddi yatırımların başladığını ifade ettiler. Terörü saldırılarıyla birlikte olumsuz gelişmeler olduğu anlattılar. Hep birlikte bu konularda bir tavır geliştirmeliyiz. Hükümet olarak tavrımız ortaya koyduk. Terörle etkili şekilde mücadele edeceğiz. Bunda son derece kararlıyız. Diğer taraftan yatırımlarımıza devam edeceğiz. Demokratik kazanımlarımızda koruyup geliştirmeye devam edeceğiz. İnsanımızın temel hak ve hürriyetlerin geliştiği ortamda güvenliğin de sağlanması temel amaçlarımız." diye konuştu.

"Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için adımlar atılacak mı?" soruna Kalkınma Bakanı, şöyle cevap verdi. "Hükümeti düzeyinde çalışmalar sonuçlandıktan sonra açıklanacaktır. Ama belli adımlar atılacağını söyleyebiliriz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim