• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Yılmaz: “Bu Şehir İçin Kursağımda Kalmış Bir Şeyler Var”

Yılmaz: “Bu Şehir İçin Kursağımda Kalmış Bir Şeyler Var”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İktisaden daha gelişmiş, üretim yapan ve bunu ihraç eden bir şehir haline gelememiş olmak beni...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İktisaden daha gelişmiş, üretim yapan ve bunu ihraç eden bir şehir haline gelememiş olmak beni büyük oranda mutsuz ediyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak her ay yapılan kahvaltı programına bu ay İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ev sahipliği yaptı. İlkadım Belediyesi Ihlamur Cafe Restourant'ta düzenlenen kahvaltının ardından önemli konuşmalar gerçekleşti.

BAŞKAN TOK: "BİRİLERİNİ SAMSUN'A DAVET ETMEKTEN DOLAYI GURURLANIYORUZ"

Programın açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Artık seve seve dışarıdaki birilerini Samsun'a davet etmekten dolayı gururlanıyoruz. Bunda en büyük emek, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, valimiz ve siyasetçilerimizindir. Biz Samsun'da belediye başkanlarımızla, valimizle ve siyasetçilerimizle iyi bir ekip olduk. Bir bütünlük içerisinde projelerimiz tartışıyoruz, yatırım haline getiriyoruz. Bu enerji ve sinerji ile artık Samsun Türkiye'de ilk 10'a girme mücadelesi veren bir şehir haline geldi. 2023 hedefine doğru çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: "BATI İKİ YÜZLÜ"

Batı'nın Türkiye'de yaşanan terör olaylarına Avrupa'da yaşanan terör olaylarına yaklaştığı gibi yaklaşmadığını vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Türkiye ve Dünya, zor bir süreçten geçiyor. Her gün patlamalar ve bir takım olumsuzluklar meydana geliyor. Paris'te bir 12 kişi öldü. Hiçbir ölümü tasrif etmiyoruz ama dünya liderleri hemen toplandı. Biz de 3 defa 100'lerce insanı yitirdik, hiç kimsenin kılı kıpırdamadı. En son Ankara'daki patlamadan bir önceki patlamada sadece Başbakanımız, İçişleri Bakanı ve yanında Emniyet Genel Müdürü olay yerine karanfil koyup oradan ayrıldılar. Batı'da bir şey olduğunda "terör', sizde olduğunda gülümsüyorlar. Bu Batı'nın ikiyüzlülüğünü gösterir. Biz bunu iç dünyamızda gündeme getireceğiz ama bilin ki Batı'nın ikiyüzlülüğü sadece bugüne mahsus değil. Bin yıldır aynı şeyleri yapıyorlar. Ne zaman ki biz Anadolu'ya girdik, o zamandan beri rahatsızlıkları devam ediyor. Her şeye ve teröre inat, biz büyümek zorundayız. Çalışacağız ve asla demoralize olmayacağız. Moralimiz son derece yüksek, son derece dik, dünden daha çok çalışacağız ki iyi noktaya gelelim" şeklinde konuştu.

YAPEX FUARINA ARTIK SAMSUN DA EV SAHİPLİĞİ YAPILACAK

Şehri Samsun halkı ile birlikte yönettiklerini, sorunları istişare ederek daima birlikte çözdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Antalya'da yapılan Yapex İnşaat Fuarı'na Tarihi Kentler Birliği olarak katıldıklarını hatırlatarak, "Tarihi Kentler Birliği her sene gidip katılırdı. Geçen sene katıldık. Dedik ki Antalya'nın fuarına ihtiyacı yok. Fuara katılım ile ilgili bir sinerjinin de yaratılmasına gerek yok. Çünkü Antalya zaten fuarlar şehri. Biz de Yapex Fauarı'nın benzerini Samsun'da organize edelim istedik. 1 Nisan günü olacak İnşaat Fuarı, Tarihi Kentler Birliği olarak bizim destek verdiğimiz inşaat devlerinin buluşacağı bir fuar olacak. İnşallah bunun ilki Samsun'da açılacak" ifadelerini kullandı.

"BU ŞEHİR İÇİN KURSAĞIMDA KALMIŞ BİR ŞEYLER VAR"

Şehrin bazı alanlarda geliştiğini bazı alanlarda ise daha çok gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Turizm altyapısında şehrimiz, önemli bir mesafe kat etti. Şehrimiz artık eski şehir olmaktan çıktı. Yeni bir elbise, yeni bir kabuk giydi. Ama şehre giydiremediğimiz yeni bir elbise var. Şehrin henüz arzu ettiğimiz ölçekte kazanamadığı bir misyon var. O misyon da iktisadi misyon. Şehir, ekonomik olarak Türkiye ortalamasının içinde bulunduğu sıralamadaki yerini değiştiremiyor. Bunu değiştirmekle alakalı olarak çaba ve gayretleri biz yerel yöneticiler olarak ne kadar verse de bunun aslında biraz merkezi hükümet ile biraz da yereldeki dinamiklerle alakası var. Hayatın içerisinde sorumluluk almış olan arkadaşlarımızın oturup, bir araya gelip, bizleri davet ederek istişare edeceğimiz ortamlarda konuşmaya, bu sorunun çözümüne katkı vermeye yönelik yapılacak işlerin yapılması yönünde ben her zaman hazır olduğumu söyledim. Bir takım yatırımlara Samsun'u özendirmeye çalışıyoruz. Özellikle turizm yatırımları konusunda. Bunu yaparken yatırımcı tereddüt etmiyor değil. Biz de yatırımcıya özendirirken korkmuyor değiliz. Yatırımcılara "100 milyon TL'lik yatırım yap" diyoruz. Bize "bu yatırımın gereği olan işi yapamazsak ne olacak bu yatırımımız" diyorlar. Çünkü bu yatırımın benzeri bir yatırımı başka bir şehirlerde yaptıklarında daha iyi para kazanacak olan bir yatırımcı bu konuda biraz tereddütlü davranabiliyor" şeklinde konuştu.

Samsun için içinde kalan ve yapılması gereken işler olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "O bakımdan Samsun'un iktisaden gelişmesi ve bu gelişmenin oluşturduğu dinamiklerle birlikte yerel yönetimlerin bileşkesi sağlandığı takdirde o zaman topyekun huzur oluyor. İnsanlar kısaca, güzel bir şehir, düzenli bir şehir istiyor. Ama beraberinde geçim de istiyor. Geçim ile ilgili devletimizin ve merkezi yönetimimizin bugüne kadar yaptığı işler az değil. Ama demek ki daha fazla şeylerin yapılması gerekiyor. Benim kursağımda kalmış bir şey var. O da iktisaden daha gelişmiş, gümbür gümbür üretim yapan ve bunu ihraç eden bir şehir haline gelememiş olmak beni büyük oranda mutsuz ediyor. Ama bu konuda elimizden geleni yapmaya çalıştığımızı zannediyorum."

Programa ayrıca İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, ilçe belediye başkanları, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, işadamları ve STK temsilcileri katıldı.

Yılmaz: “Bu Şehir İçin Kursağımda Kalmış Bir Şeyler Var”

Yılmaz: “Bu Şehir İçin Kursağımda Kalmış Bir Şeyler Var”

Yılmaz: “Bu Şehir İçin Kursağımda Kalmış Bir Şeyler Var”

Yılmaz: “Bu Şehir İçin Kursağımda Kalmış Bir Şeyler Var”

Yılmaz: “Bu Şehir İçin Kursağımda Kalmış Bir Şeyler Var”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim