• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Yıldızlı Projeler 16, “Bilişim”in Şampiyonlarını Silikon Vadisi’ne Götürecek

Yıldızlı Projeler 16, “Bilişim”in Şampiyonlarını Silikon Vadisi’ne Götürecek
Yıldız Teknik Üniversietsi (YTÜ) Ieee Öğrenci Kulübü Tarafından, Ytü Teknopark Ve Ytü Teknoloji Transfer Ofisi destekleriyle gerçekleştirilen "Yıldızlı...

Yıldız Teknik Üniversietsi (YTÜ) Ieee Öğrenci Kulübü Tarafından, Ytü Teknopark Ve Ytü Teknoloji Transfer Ofisi destekleriyle gerçekleştirilen "Yıldızlı Projeler Yarışması 16" bilişim kategorisinde sorulara doğru cevap veren proje sahiplerini, dünyanın teknoloji başkenti olarak bilinen Silikon Vadisine götürecek.

Türkiye'de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmaya geçtiğimiz 7 sene boyunca 103 üniversiteden toplamda 993 proje başvurusu yapılmıştı. Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor. Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

Yıldızlı Projeler Yarışması'nın kategorileri ise şu şekilde:

"Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi

Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları

Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları

Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları"

23 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek final programında projelerin değerlendirmesini akademisyenler oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu yapacak. Ayrıca Final Günü'nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam olacak.

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

Yarışma Takvimi şöyle:

"Yıldızlı Projeler Yarışması

Proje Başvurusu Alım Tarihi Başlangıcı:

15 Aralık 2015

Silikon Vadisi Özel Ödülü için Son Başvuru Tarihi

29 Şubat 2016

Son Başvuru Tarihi:

30 Nisan 2016

Finalist Projelerin İlanı:

15 Mayıs 2016

Proje Yönetimi Eğitimi:

21-22 Mayıs 2016

Ödül Töreni ve Kokteyl:

23 Mayıs 2016".

SİLİKON VADİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

29 Şubat 2016 tarihine kadar Bilişim kategorisinde belirli sorulara cevap veren projelere Silikon Vadisi geçmişi olan profesyonellerden mentörlük desteği ve Dünya'nın teknoloji merkezi olarak değerlendirilen Silikon Vadisi'ne giderek yatırımcıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

30 Nisan 2016 tarihine kadar başvuran tüm proje sahipleri bu ödülleri kazanma şansı yakalayacaktır.

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi destek ve olanaklarını kullanarak sektör ihtiyaçlarına çözüm sunacak projelere prototip üretmeleri için prototip atölyesini kullanma hakkı.

Uygun görülen iş fikri veya projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nin sağlamış olduğu Ön Kuluçka Merkezi kullanmak hakkına sahip olacaklar. ( 6 aylık süre boyunca tüm giderlerinin karşılandığı ücretsiz ofis kullanım hakkı ve mentörlük desteği)

IBM desteğiyle bluemix(bulut bilişim altyapısı) kullanım hakkı.

21-22 Mayıs 2016 tarihinde finalist projeler için planlanan Sunum Teknikleri ve Arge-İnovasyon eğitimi katılma hakkı.

Belli bir miktar para ödülü

Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.

Başvurular, "www.elektrikport.com/proje" adresine yapılabilecek.

Yıldızlı Projeler 16, “Bilişim”in Şampiyonlarını Silikon Vadisi’ne Götürecek

Yıldızlı Projeler 16, “Bilişim”in Şampiyonlarını Silikon Vadisi’ne Götürecek

Yıldızlı Projeler 16, “Bilişim”in Şampiyonlarını Silikon Vadisi’ne Götürecek

Yıldızlı Projeler 16, “Bilişim”in Şampiyonlarını Silikon Vadisi’ne Götürecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim