• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Yıldırım Demirören: "3 Temmuz'dan bile daha tehlikeli"

Yıldırım Demirören: "3 Temmuz'dan bile daha tehlikeli"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA'nın mali kriterlerine dikkat çekerek, "3 Temmuz’dan daha tehlikeli. UEFA, çarşamba günü açıklayacak; 3 takımımızın lisans alamama durumu var" dedi.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Lig TV’de katıldığı programda Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtladı. Demirören’in sözlerinden satırbaşları şu şekilde oldu.

Maçların günlerini daha önceden açıkladık. Aynı saatte oynanması gibi bir durum yok. Sadece son hafta oynanılacak maçlar aynı saatte başlayacak.

Ülker Grubu’nun sponsorluktan çekilmesini doğru buluyorum. Sonuçta şu an futbolumuzun marka değeri istenilen düzeyde değil. Yaratılan kavga ortamı futbolun marka değerine büyük zarar veriyor. Haziran ayının sonunda yapacağımız seçimde aday olacağım. Bizim daha yapacak çok işimiz var.

NAMOĞLU İLE DEVAM

Tekrar seçilmemiz durumunda sadece yönetim kurulunda değil MHK dışındaki tüm kurumlarda değişiklikler yapacağım. MHK’da Yusuf Namoğlu devam edecek.

Futbolumuz için “Mali Kriterler”, 3 Temmuz’dan daha tehlikeli. UEFA, çarşamba günü açıklayacak; 3 takımımızın lisans alamama durumu var. Yardım yapıyoruz ama elimizden fazla bir şey gelmiyor. Kararı veren UEFA, uygulamak zorundayız.

Fenerbahçe Ülker’e Final Four’da başarılar dilerim. Bu arada Eczacıbaşı VitrA’ya da voleybol da kazandığı başarıdan dolayı tebrik ederim.

HAKEMLER İÇİN HEP DUA EDİYORUM

NİYETİM önümüzdeki yıl da 5. ve 6. hakem uygulamasına devam etmek. MHK’dan bu uygulamayı kaldırmak gibi bir istek gelirse, yönetim kurulum ile görüşürüm. Her maç öncesi hakemlerimiz için dua ediyorum. Futbol oyunu bir hata oyunu.

Bizler bu hataları kabul etmemiz gerekiyor. 10 günde 27 karşılaşma birden yapılacak illa hatalar olur. Dünyada futbolun oynandıgı her yerde hakem hataları oluyor.

KUPAYA DA PASSOLİG!

ZİRAAT Türkiye Kupası finali yeni stadyum yetişmemesine rağmen Bursa’da oynanacak. Kupada herhangi bir değişiklik yapmayacağız ama seneye kupa maçlarında Passolig olacak.

Seneye tribün kapatma cezasını değiştirmeyi planlıyoruz. Passolig sayesinde tribünde suç işleyen kişileri tespit edip onları maçlara almayacağız.

ÜNAL AYSAL’IN BAŞARISIZLIĞI

ÜNAL Aysal kendi başarısızlığını Türkiye Futbol Federasyonu’nun üzerine attı. Kamuoyunun karşısına çıkıp TFF’yi kötülemek bir şey kazandırmaz.

Şampiyon olan takıma kupayı ben vereceğim. Umarım şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürer. Servet Yardımcı iki sene sonraki seçimlerde de yine UEFA Yönetim Kurulu  için adaylığını koyacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim