• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yılbaşı ikramiyesine talep artıyor

Her yıl aralık ayında yılbaşı çekilişi öncesi heyecan yaşanırken, ikramiye tutarının artmasının biletlere olan talebi de artırdığı bildirildi.

İkramiye çıkma olasılığının yüksek olduğu Nimet Abla Talih ve Bahis Oyunları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nimet Özden, yılbaşı öncesi Milli Piyango bileti satışlarını ve vatandaşların ilgisini değerlendirdi.

Bu sene büyük ikramiyenin 50 milyon lira, toplam ikramiyenin ise 286 milyon lira olduğunu ifade eden Özden, "Bu sene de yoğun bir talep var. İkramiye büyüdükçe, talep artıyor. Geçen seneye oranladığımız zaman yaklaşık yüzde 7-8 daha fazla bir talep var. Temenni ediyorum herkes biletini alır ve arzuladığı hayaline kavuşur" dedi.

Özden, özellikle 7-8 Aralık'tan sonra bilet satışlarının daha fazla artış gösterdiğini belirterek, söz konusu tarihlerden sonra bilet satışlarının yüzde 100 oranında arttığını kaydetti.

"Nimet Abla denince akla Milli Piyango geliyor"

Özden, Nimet Abla gişelerini tüm Türkiye'nin tanıdığını ifade ederek, "Nimet Abla dediğiniz zaman insanın aklına hemen Milli Piyango geliyor, tanımayan yok" diye konuştu.

Ülke genelindeki bütün illerden talep olduğunu dile getiren Özden, taleplerin en fazla İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Adana, Gaziantep ve Bursa'dan geldiğini belirtti.

Özden, telefonla aldıkları talepleri kargoyla ulaştırdıklarını anlatarak, bu doğrultuda "nimetabla.com"u kurduklarını ve online satış da yaptıklarını söyledi.

"Bugüne kadar binlerce insanı zengin ettik"

Nimet Özden, şu ana kadar kazandırdıkları ikramiyenin miktarının saymakla bitmeyeceğini dile getirerek, "Bugüne kadar binlerce insanı zengin ettik. Sayısını hatırlayamıyorum çünkü mümkün değil, hesabını yapmak" dedi.

İkramiye çıkan kişilerin bazılarının kendilerine teşekkür ettiğini, bazılarının telefonla ulaştığını aktaran Özden, "Kendilerini tabii ki gizliyorlar. Ama bazılarıyla hala da görüşüyorum" ifadelerini kullandı.

Bilet alan vatandaşların hayallerine de değinen Özden, şunları söyledi:

"Vatandaş çocuğunu evlendirmek ister, ev almak ister, araba almak ister, işini geliştirmek ister yani herkesin bir umudu var. Ben şunu gözlemledim, bilet alan ve almayan iki insanı karşılaştırdım. Psikolojik olarak farklı oluyor. İnanın bilet alanla almayan insanın hayal gücü bile daha farklı oluyor. Bir ay sürekli o ümit, mutluluk hormonu salgılanıyor, çok enteresandır. Araştırmaları yapılmıştır bunların zaten."

"Çıkarsa hayır işlerine harcarız"

Özden, kendisinin de şans oyunu oynadığını ve ikramiyenin çıkması durumunda ise parayı hayır işlerine harcamayı planladığını dile getirdi.

Nimet Abla'nın aynı zamanda vakfının da bulunduğunu belirten Özden, her yıl 200'den fazla öğrenciye burs verdiklerini ve bundan sonra da sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Kız öğrenci yurdu yapmak istediklerini anlatan Özden, "İstanbul'un herhangi bir belediyesi yardımcı olursa bir kız yurdu yapmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bazı belediyelere yer için başvurduk ve haber bekliyoruz" diye konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim