• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Yılbaşı ağacı yerine 8 metrelik kitap ağacı diktiler

Yılbaşı ağacı yerine 8 metrelik kitap ağacı diktiler
Kitap okuyarak yetişen ve değişen toplumların, insani ilişkilerde de ileriye gideceğine inanan İzmir'in Buca Belediyesi, yeni yıl ağacını kitaplardan...

Kitap okuyarak yetişen ve değişen toplumların, insani ilişkilerde de ileriye gideceğine inanan İzmir'in Buca Belediyesi, yeni yıl ağacını kitaplardan oluşturdu. "Yeni yılda da okumak bize iyi gelecek" düşüncesiyle Çevik Bir Meydanı'na yerleştirilen 8 metrelik yeni yıl ağacının ışıkları, alışılagelmişin dışında kitaplardı. Her biri farklı bir dünyaya açılan kapı niteliğindeki kitaplar, belediyenin hemşehrilerine yeni yıl hediyesi oldu. Vatandaşlar, "kitap ağaç"tan gönüllerince kitap seçti. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "2016'ya barış talepleri, çığlıklarıyla giriyoruz. Bunu tesis etmek için bizim yılbaşı ağacına değil, bizim okumaya, kitap ağacına ihtiyacımız var dedik. Burada 8 metre boyunda, kitaplardan oluşan kitap ağacımıza tüm İzmirlileri bekliyoruz." dedi.

YENİ YIL HEDİYESİ KİTAP

Yılbaşı ağacı süslemek yerine, ülkenin en çok ihtiyacı olan okuma alışkanlığına katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Piriştina, İzmirlileri kitap ağaçtan faydalanmaya çağırdı. Piriştina, "Farklı kültür ve inançlarda, yeni yılı Noel ağacı ile süslemek vardır. Biz dedik ki şu an bizim ihtiyacımız olan, toplumumuzun en fazla ihtiyacı olan barış. 2016'ya barış talepleri, çığlıklarıyla giriyoruz. Bunu tesis etmek için bizim Noel ağacına değil, bizim okumaya, kitap ağacına ihtiyacımız var dedik. Bugün onu gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Burada 8 metre boyunda, kitaplardan oluşan, İzmirli hemşehrilerimizin gelip buradan faydalanabileceği bir ağacımız var. Eğer okursak, 2016'ya daha çok okuyarak girersek okumanın bize iyi geleceğini düşünüyoruz. O zaman bu nefretle kınadığımız terör belasından, Buca bugün yeni bir şehit daha verdi, bunun daha üzüntüsü taze, yüreklerimiz yanıyor, bunlardan kurtuluruz diye umut ediyoruz. O yüzden böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Biz çok mutluyuz ve ilgi de göreceğine inanıyoruz. Kitap ağacının başta ilçemize, ülkemize huzuru, mutluluğu, barışı ve sevgiyi getirmesini temenni ediyoruz. Tüm Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimizi bizim kitap ağacımızı görmeye, görmek yetmez buradan kitap alıp okumaya davet ediyoruz. Sıhhatli ve huzurlu bir yıl diliyoruz." şeklinde konuştu.

Yılbaşı ağacı yerine 8 metrelik kitap ağacı diktiler

Yılbaşı ağacı yerine 8 metrelik kitap ağacı diktiler

Yılbaşı ağacı yerine 8 metrelik kitap ağacı diktiler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim