• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Yetim Ve Öksüz Çocuklar 23 Nisan Jesti

Yetim Ve Öksüz Çocuklar 23 Nisan Jesti
Van'ın Çatak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 145 yetim ve öksüz çocuğa unutamayacakları...

Van'ın Çatak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 145 yetim ve öksüz çocuğa unutamayacakları bir gün yaşattı.

Çatak Kaymakamlığı, bu yıl ki "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nedeniyle oldukça farklı bir etkinliğe imza attı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezi ve köy okullarına giden yetim ve öksüz çocukları belirlemek için kapsamlı bir çalışma yaparak 145 çocuk belirledi. Yaşadıkları ortam ve maddi imkansızlıklar yüzünden bugüne kadar sinemaya gidemeyen, pizza yiyemeyen ve istedikleri gibi alışveriş yapamayan çocuklar, kaymakamlığın projesi sayesinde tam bir bayram yapma imkanı buldu.

Çocukların özgüveninin artırılması, anne ve babalarının eksikliğinin giderilmesi amacıyla çalışma yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, belirledikleri çocukları sabah saatlerinde evlerinden aldı. Araçlarla Van merkeze getirilen çocukların ilk durağı, ünlü bir kahvaltı solonu oldu. Burada istedikleri gibi kahvaltı yapan çocuklar, buradan da sinema salonuna geçerek 3 boyutlu animasyon filmler izledi. Öğlen yemeğinde ise yetim ve öksüz çocuklara pizza ikram edildi.

Kaymakamlığın verdiği 150 TL'lik hediye çekiyle ilk defa gezdikleri AVM'de alışveriş yapan çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, en son olarak da Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş ve çocuklar Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Çocuklar ile tek tek tokalaşıp meslek seçimlerini soran Vali Taşyapan, minik ziyaretçilerine Mehmet Akif Ersoy'un Genç Safahat kitabını hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Proje Koordinatörü Aydın Babur, çocuklara unutamayacakları bir gün yaşatmak ve hayata hazırlamak için bu projeyi yaptıklarını söyledi. Babur. "Amacımız şehre hiç gitmeyen, sinemayla tanışmayan, pizza yiyemeyen çocukları mutlu etmekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Sosyal destek programı kapsamında yapılan bu etkinlik için Kaymakamımız Hacı Asım Akkül'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Yetim Ve Öksüz Çocuklar 23 Nisan Jesti

Yetim Ve Öksüz Çocuklar 23 Nisan Jesti

Yetim Ve Öksüz Çocuklar 23 Nisan Jesti

Yetim Ve Öksüz Çocuklar 23 Nisan Jesti

Yetim Ve Öksüz Çocuklar 23 Nisan Jesti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim