• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yetim Destek Projesi Tanıtım Semineri Yapıldı

Yetim Destek Projesi Tanıtım Semineri Yapıldı
Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi ile birlikte gerçekleştireceği...

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi ile birlikte gerçekleştireceği "Yetim Destek Projesi" tanıtım semineri yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'de düzenlenen tanıtım seminerinde Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Cansever Dokuz, "Yetim Destek Projesi" hakkında bilgi verdi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, yuvalarımızdaki huzursuzluğun bir nedeni de yetime bakmamaktır. İyilikte bulaşıcıdır, kötülükte bulaşıcıdır. Bir kartopu çığa dönüşür. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kim mes'ûliyeti altındaki kız veya erkek yetim çocuğuna iyi davranırsa; o ve ben cennette (şöylece) beraber bulunacağız" buyurarak iki parmağını yan yana getirmişlerdi" dedi.

Daha sonra söz alan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi Yetim Birimi Sorumlusu ve Kadın Kolları Başkanı Hatice Kurt, "UNICEF dünyada 400 milyon yetim olduğunu açıkladı. Sorumluluğumuzun ne kadar çok olduğunu anlamalıyız. Bir yetimin hayatını değiştirmek dünya'yı değiştirmektir" ifadelerini kullandı. Son olarak söz alan Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, "Dünya tarihi adete yeniden yazılıyor. Türkiye'nin etrafı ateş çemberiyle çevrildi. Türkiye hata yaparsa paramparça olur. Zekice adımlar atarsa insanlığın önü açılır. Dünya şu an bize bakıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin, herkes Türkiye'den bir şeyler bekliyor" dedi ve İHH'nın çalışmalarını bu bağlamda değerlendirdi.

Kur'an Kursu öğreticilerinden oluşan katılımcılar konferanstan memnun kalarak ayrıldı ve bu tür faaliyetlerin devam etmesini istediklerini bildirdi. Program sonunda katılımcılara proje kumbarası ve broşürleri dağıtıldı.

Yetim Destek Projesi Tanıtım Semineri Yapıldı

Yetim Destek Projesi Tanıtım Semineri Yapıldı

Yetim Destek Projesi Tanıtım Semineri Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim