• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Yeşilyurt Yolunda Çalışmalar Devam Ediyor

Yeşilyurt Yolunda Çalışmalar Devam Ediyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın önemli ulaşım akslarından birisi olan Malatya-Yeşilyurt yolunda kaldırım, bisiklet, yürüyüş ve yeşil alan...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın önemli ulaşım akslarından birisi olan Malatya-Yeşilyurt yolunda kaldırım, bisiklet, yürüyüş ve yeşil alan düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Fahri Kayahan Bulvarı-Yeşilyurt girişi arasında yol genişletme ve düzenleme çalışması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı, Fahri Kayahan-Güngör Caddesi arasını kapsayan I. etap çalışmalarını sürdürüyor. Yol genişliğini 20 metreye çıkararak, tüm altyapı çalışmalarını tamamlayan ve asfaltlamayı da bitiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şimdi de kaldırım ve aydınlatma çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, yol kenarında kaldırımla birlikte, yürüyüş, bisiklet ve yeşil alan çalışması da gerçekleştiriyor. Yolun güney kısmında 12 metre genişliğindeki alanda 4 metre genişliğinde kaldırım, 1.8 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2 metre genişliğinde yürüyüş yolu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi ayrıca 4 metre genişliğinde de yeşil alan çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, yolun kuzey kısmında ise bu çalışmalara ilaveten belli aralıklarla 5 metre genişliğinde oturma grupları düzenlemesi de gerçekleştiriyor. Toplam bin 450 metre uzunluğundaki I. etap çalışmalarında yer yer kuşak genişliği 18 metreye kadar ulaşırken, aydınlatma direklerinde de özel uygulamalar yapılıyor. Kaldırım ve yol aydınlatması için ayrı ayrı direkler diken Büyükşehir Belediyesi, kaldırım aydınlatması için 15, yol aydınlatması için de 30 metre aralıklarla aydınlatma direkleri dikiyor. Yol kenarlarında 2 km uzunluğunda perde duvar da yapılırken, I. etap çalışmalarının 2 aya kadar bitirilmesinin planlandığı kaydedildi. Düzenlemenin II. etap kısmı ise Güngör Caddesi ile Yeşilyurt girişi arasını kapsıyor.

Yeşilyurt Yolunda Çalışmalar Devam Ediyor

Yeşilyurt Yolunda Çalışmalar Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim