• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Yeşilyurt Belediyesi’nden Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Yeşilyurt Belediyesi’nden Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Dilek Yeşil Konak Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriyeli 33 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Dilek Yeşil Konak Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriyeli 33 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kültürel ve eğitim faaliyetlerine devam eden Dilek Yeşil Konak Eğitim Merkezindeki Suriyeli 33 öğrenciye kalem, defter ve kalemlik yardımında bulunuldu. Yeşilyurt Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Malatyaşam Derneğinin organize ettiği yardım kampanyasında Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıflar ziyaret edilerek öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş, ve Malatyaşam Derneği Başkanı Ahmet Notuf, eğitim gören Suriyeli öğrencilerle yakından ilgilenerek öğretmenlerden dersler hakkında bilgi aldı. Öğrencilere kırtasiye malzemelerini teslim eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, misafir edilen Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için çaba harcadıklarını söyledi. Suriyeli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için imkanları doğrultusunda destek olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Şahin, "Ülkemizin hemen yanı başında Suriye'de beş yılı aşkın süredir devam eden bir savaşla birlikte bir trajedi yaşanmaktadır. Savaştan kaçan binlerce Suriyeli Türkiye başta olmak üzere Avrupa'da çeşitli ülkelere kaçmak durumunda kaldı. Suriyelilerin büyük bir kısmını ülkemizde misafir ediyoruz. Hayatlarının geri kalan kısmını ilimizde devam ettiren kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Belediye olarak ilçemizde yaşayan Suriyeli vatandaşlara gerekli yardımları yapıyoruz, çocuklarımızı da Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde açtığımız sınıflarda eğitim hayatlarına devam etmesini sağlıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meşale Derneği ile birlikte geliştirdiğimiz bir proje ile çocuklarımıza kırtasiye yardımı yaptık. Projeye katkı sağlayan bütün kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş ise "Suriyeli öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitimlerine devam etmeleri için destek veren Yeşilyurt Belediyesi ile yardım projesinde yer alan Meşale Derneğine teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız; Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatlarına devam etmesini sağlamaktır. Bunu yaptıktan sonra ikinci bir aşama olan bu çocuklarımızı rehabilitasyon ve adaptasyonlarını sağlamaktır. Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinden bu anlamda çok büyük destek almaktayız" diye konuştu. 21.inci yüzyılda Müslüman çocukların eğitim hayatlarından geri kalmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Malatyaşam Dernek Başkanı Ahmet Notuf da, "21.inci yüzyılda modernizmin ötesi yaşanırken Suriyeli öğrencilerin okuma- yazmadan geri kalması bizi çok üzdüğü için ikinci dönemde olsa bu bölgede yaşayan çocuklarımızı bir araya getirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilyurt Belediyesi ile birlikte destekleme kurslarımızı devam ediyor. Önümüzdeki yıl tam okul dönemine dönüşecektir. Bizim medeniyetimiz "Oku" emriyle başlayan bir kitaba sahipken, Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözü önümüzdeyken 21.inci yüzyılda Müslüman çocukların eğitim hayatlarından geri kalması düşünülemez. Yeşilyurt Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çocuklarımıza verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi’nden Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Yeşilyurt Belediyesi’nden Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Yeşilyurt Belediyesi’nden Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim