• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C

Yeşilay’dan Öğrencilere Eğitim

Yeşilay’dan Öğrencilere Eğitim
Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, Yeşilay'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol doğrultusunda Türkiye Genelinde 20...

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, Yeşilay'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol doğrultusunda Türkiye Genelinde 20 milyon öğrenciye zararlı alışkanlıklarla ilgili eğitim verecek.

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, Belediye Kentpark Sosyal Tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyerek 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Coşkun, Yeşilay'ın, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Yeşilay'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan proje çalışmaları hakkında bilgi veren Coşkun, "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi projesi kapsamında, 2014 yıl Kasım ayında Türkiye genelinde 498 rehber öğretmenimiz Antalya'da zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda eğitime alınarak formatör öğretmen belgesi verildi. İlimizde de bu eğitimi 5 rehber öğretmenlerimiz aldı. Formatör öğretmenlerimiz ilimizde görev yapan 136 rehber öğretmenimize 18 saatlim bir eğitim verdi ve bu öğretmenlerimiz de belgelerini almış oldu. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 20 milyon öğrenciye anasınıfından üniversiteye bütün öğrencilerimize zararlı alışkanlıklarla ilgili mücadele konusunda eğitim verilecek ve bu çalışmalar da ilimizde başlamış oldu" dedi.

Coşkun, 1-7 Mart Yeşilay Haftasını kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, "Hafta içerisinde "sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek" konulu, şiir, resim, kompozisyon ve kısa film yarışması yapılacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek" diye konuştu.

Toplantıya Yeşilay Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Emniyet görevlileri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Yeşilay’dan Öğrencilere Eğitim

Yeşilay’dan Öğrencilere Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim