• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Yeşil Vadi Projesi hayata geçiyor

Yeşil Vadi Projesi hayata geçiyor
Kırıkkale-Ankara arasında en önemli rekreasyon alanlarından biri olan Yeşil Vadi Projesi'nde somut adımlar atılmaya başladı.

Kırıkkale-Ankara arasında en önemli rekreasyon alanlarından biri olan Yeşil Vadi Projesi'nde somut adımlar atılmaya başladı.

Kırıkkale Kızılırmak Nehri kenarına yapılacak projede botanik bahçeler, kafeteryalar, spor alanları, restoranlar, piknik alanları, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezleri, pazar alanları, eğitim alanları, bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri ve kondisyon istasyonları yer alacak. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip alanda Osmanlı Teknesi Projesiyle tekne turları yapılacak.

10 MİLYON TL ÖDENEK

Projenin yetkilileriyle bir araya gelen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Biz bu projeyi onur meselesi yaptık. Yıllardır beklenilen projede ciddi adımlar atılmaya başlandı." dedi.

Kolat, sözlerine şöyle devam etti: "Geçmiş yıllarda Yeşil Vadi Projesi olarak şehrimizin ileri gelen bürokratları tarafından başlatılan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yapma sözü verdiği projede somut adımlar atılıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yüklenici firma tarafından çalışmaların başladığı alanda Devlet Su İşler Müdürlüğü tarafından da ırmak içerisine taş yerleştirme işleri yapılacak. DSİ tarafından yapılacak bu iş için de toplamda 10 milyon TL ödenek ayrıldı."

Valilik toplantı salonunda yapılan Yeşil Vadi değerlendirme toplantısına Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Karayolları Bölge Müdürlüğü yöneticileri, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü yöneticileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, taşıyıcı firma yöneticileri katıldı.

Vali Kolat, projenin uygulanacağı alanın Ankara'nın büyük ihtiyaç duyduğu bir alan olduğunu, 45 ilin kesişimi olan bir bölgede olduğunu belirtti. Proje kapsamında çalışmaların başladığını ifade eden Kolat, DSİ ve İl Özel İdarenin çalışmaları sonucunda projenin sonuçlarını alacaklarını söyledi.

90'lı yıllarda proje hakkında çalışmaların başladığını fakat bir türlü sonuca bağlanmadığını da hatırlatan Kolat, rahmetli Neşet Ertaş'ın cenazesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile aralarında konuştuklarını ve dönemin Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Beşir Atalay'ın da destekleri ile projenin ilk adımının atıldığını açıkladı.

Yeşil Vadi Projesi hayata geçiyor

Yeşil Vadi Projesi hayata geçiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim