• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yerel seçimlerde ittifak için CHP ile görüştük

Yerel seçimlerde ittifak için CHP ile görüştük
Sırrı Süreyya Önder, yerel seçimlerde ittifak için CHP ile görüştüklerini, CHP'nin ise "Sırrı Süreyya Önder aday olmasın" teklifini yaptığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Süreyya Önder, CNN TÜRK'de Ankara Günlüğü programında Hande Fırat, Hüseyin Yayman ve Utku Çakırözer'in sorularını yanıtladı.

"BİZİ DESTEKLEYİN AMA KİMSE GÖRMESİN"

Programda yerel seçimlerde ittifak için CHP'lilerle görüştüklerini dile getiren Önder, aldıkları cevabın "Bizi destekleyin ama kimse görmesin." şeklinde olduğunu söyledi. Bunun Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede dile getirilmediğini belirten Önder, aldıkları bir başka teklifin ise "Sırrı Süreyya Önder aday olmasın, başka bir aday gösterin." olduğunu söyledi.

"KAMUYA AÇIK İŞBİRLİĞİ YAPALIM DEDİK"

Önder "Oyları bölüyor" eleştirileri için "CHP'ye gittik, kamuya açık işbirliği yapalım" dedik, Kılıçdaroğlu 'Yan yana durmak bize zarar verir.' dedi. Sol lafını ağzına almayanlar, MHP'nin kapı önüne bıraktığını alıp aday yapanlar, oy bölünmesinden bahsedemez. Demokratik siyaset hakkını kim engelliyorsa, isterse BDP olsun, yanlış yapar, hep birlikte karşı çıkarız." dedi.

SARIGÜL'E DOZER YANITI

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Mustafa Sarıgül'ün canlı yayında Twitter üzerinden sorduğu "Sırrı Süreyya Önder'e sormak istiyorum: Gezi Parkı'nda üstüne çıktığın dozer Şişli Belediyesi'nin dozeri miydi İbb'nin dozeri miydi?" şeklindeki sorusuna "İkisinin de değildi bir inşaat firmasınındı. Sarıgül Gezi Parkı eylemlerinde o dönem olmadığı için bilmiyor." dedi.

GÖZLERİ DOLDU

Partisinin seçim araçlarına yapılan saldırılar sorulan Önder, cevaplarken gözleri doldu. Urla Meydanı'ndaki HDP Seçim Bürosu açılışına düzenlenen saldırıdan bahseden Önder, "Ne işiniz var." Urla'da diyenlere tepki gösterdi. "Kimi kimin yerinden kovuyorsunuz." diyen Önder, "Yüz kişi var orada bin kişi saldırıyor. İnsanlık mı bu? Hüner mi?" şeklinde konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim