• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Yenimahalle’den 1 milyon kişiye çorba ikramı

Yenimahalle’den 1 milyon kişiye çorba ikramı
Ankara Yenimahalle Belediyesi, şehir dışından gelen çok sayıda hastaya da hizmet veren Onkoloji Hastanesi önünde 2009 yılından beri çorba ikram ediyor.

Ankara Yenimahalle Belediyesi, şehir dışından gelen çok sayıda hastaya da hizmet veren Onkoloji Hastanesi önünde 2009 yılından beri çorba ikram ediyor. Yaz-kış sabah 06.30 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz çorba dağıtım aracı ile çorba dağıtımı yapan belediye ekipleri, bugüne kadar 1 milyon 67 bin hasta ve hasta yakınının içini ısıttı.

Ekiplerin her gün 600 hasta ve hasta yakınına çorba ikramı yaptığını aktaran Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Hasta yakınlarının sağlıklarıyla sürdürdükleri zorlu mücadelede bir kase çorbayla bir an olsun vatandaşlarımızın içini ısıtabiliyorsak ne mutlu bizlere. O çorbada emek var sevgi var." dedi.

Ankara dışından gelen ve Onkoloji Hastanesi'nde tedavi olan hasta ve hasta yakınlarının konaklama sıkıntısına son veren Onkoloji Konuk Evi'nden de bahseden Yaşar, "128 yatak kapasiteli Onkoloji Konuk Evi'mizde şu ana kadar toplamda 9 binin üzerinde vatandaşımızı ağırladık. Sadece Türkiye'den değil, Suriye'den, Irak'tan, Azerbaycan'dan, Makedonya'dan ve Arnavutluk'tan da gelen hasta ve hasta yakınlarımız var. Bizim kapımız herkese açık. A'dan Z'ye tam donanımlı konuk evimizle, hijyenik bir ortamda hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Yaşar, Ayrıca konuk evinde kalan vatandaşlara ücretsiz olarak 3 öğün yemek verildiğini ve hasta servisleriyle hastaneye ulaşımlarını sağladıklarını da belirtti.

"SABAHLARI KAHVALTI YAPMA İMKÂNI BULUYORUZ"

Çorba sırasında hizmetten ve Onkoloji Konuk Evi'nden duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlar da sunulan hizmetler hakkında düşüncelerini dile getirdi. Malatya'dan kardeşinin tedavisi için gelen ve 2 senedir ücretsiz çorba hizmetinden yararlanan Erdal Yılmaz isimli vatandaş, "Ben böyle bir hizmeti daha önce hiçbir yerde görmedim. Bu kış aylarında içimiz ısınıyor. Hizmet sayesinde sabahları kahvaltı yapma imkanı buluyoruz" dedi.

Yenimahalle’den 1 milyon kişiye çorba ikramı

Yenimahalle’den 1 milyon kişiye çorba ikramı

Yenimahalle’den 1 milyon kişiye çorba ikramı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim