• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Yenimahalle’de Modern Folk Müzik rüzgarı

Yenimahalle’de Modern Folk Müzik rüzgarı
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Başkent'in sanat merkezi olmaya devam ediyor.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Başkent'in sanat merkezi olmaya devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi, bu kez de İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'nu vatandaşlarla buluşturdu.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen dev konsere çok sayıda vatandaşın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Halk müziği ezgilerine yeni ve çağdaş bir yorum getiren topluluk, kendi tarzlarında okudukları birbirinden güzel türküler, şarkılar ve ilahilerle salonu dolduran kalabalığa keyifli bir akşam yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1993 yılında kurulan ve her biri kendi alanında deneyime sahip sanatçıların yer aldığı topluluk, geniş repertuvarı ve her yöreden modernize ettiği ezgileri ile de dikkat çekti. Türk halk müziği dışında klasik Türk müziği, klasik Batı müziği ve dünya müziklerinden de eserler seslendiren sanatçılar performanslarıyla seyircilerden büyük alkış aldı.

"YENİMAHALLE SANATIN VE SANATÇININ İLÇESİDİR"

Konser sonunda sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Yaşar, Yenimahalle'nin sanatın ve sanatçının ilçesi olduğunu söyledi. Yenimahalle Belediyesi olarak belediyeye ait tüm salonlarda kültürel etkinliklere devam ettiklerini vurgulayan Yaşar, "Tiyatroyla, sanatla, müzikle ve halk danslarıyla vatandaşlarımızı sürekli buluşturuyoruz. Ülkemizin bugün içinde bulunduğu içimizi acıtan, ülkemiz adına üzüldüğümüz olaylar karşısında bu güzelliklerimiz de var diyoruz. Bu sayede bir nebze olsun yaşadığımız acıları unutmaya çalışıyoruz. Biz bu ülkeye, bu Cumhuriyet'e, bu devlete sahip çıkmalıyız. Bu acıları mutlaka aşacağız. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti mutlaka yaşatacağız." dedi.

Yenimahalle’de Modern Folk Müzik rüzgarı

Yenimahalle’de Modern Folk Müzik rüzgarı

Yenimahalle’de Modern Folk Müzik rüzgarı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim