• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Yeniçeri: İstifalar, doğru atılmış adımlardır

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Eksik, gecikmiş ve sınırlı da olsa bu istifalar doğru yönde atılmış adımlardır” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, “Milyonlarca dolarlar, onca soru işaretleri, sorgu, yargı, itham ve iddialar arşı alaya sarmışken AKP iktidarının pişkinlik yaparak hiçbir şey olmamış gibi davranması kabul edilemez” diyerek başlayan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, soruşturma kapsamında adı geçenlerin hemen istifa etmesi gerektiğini belirterek, “Nitekim bu sabah iki bakan nihayet bakanlık görevlerinden lütfen istifa etmişlerdir. Oysa yolsuzluk iddialarının gerçekle hiçbir ilgisi olmasa dahi adı geçen bakanların somut olgunun vahameti karşısında yalnız bakanlıktan değil milletvekilliğinden de istifa etmeleri en doğru yoldu” diye konuştu.

“İSTİFALAR DOĞRU YÖNDE ATILMIŞ ADIMLARDIR”

Adli Kolluk Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle yargının rehin alındığını söyleyen Yeniçeri, “Durum vahimdir. Bundan sonra bakanların istifa etmiş olmalarının özde bir anlamı yoktur. Hükümetin istifası dahi kamu vicdanında kendisini temizlemeye yetmeyecektir. Eksik, gecikmiş ve sınırlı da olsa bu istifalar doğru yönde atılmış adımlardır” şeklinde konuştu.

GÜLÜMSETEN ESPİRİ

Çocukların ayakkabı kutularının içindekileri gördükten sonra oynadıkları oyunlarının sözlerini değiştirdiklerini söyleyen Yeniçeri, “Yeni sözler şöyle; kutu kutu pense, herkes arkasını dönse, kimse görmese, biri gelse, dolarları yese” ifadelerini kullandı.

“TBMM GÖREV YAPAMAZ DURUMA GELDİ”

11 yılda Kamu İhale Mevzuatına 164 defa müdahale edildiğini söyleyen Yeniçeri, TBMM’nin 2 yıldır görevini yapamaz duruma getirildiğini söyledi. Yeniçeri, Sayıştay raporlarının TBMM’ye gelmeden gerçek anlamda bütçenin görüşülemeyeceğini söyleyerek, 2013 yılı bütçesinin Sayıştay raporları olmadan TBMM’de görüşüldüğünü, 2014 yılı bütçesi sırasında ise Sayıştay raporları değil, mazeretlerinin TBMM’ye geldiğini belirtti.

MAKAM ARACI İDDİASI

Bir televizyon programında Başbakan Erdoğan’ın 7 Şubat 2012’deki MİT krizinde ifadeye çağrılan MİT görevlilerini tutuklanmaması için kendi makam aracıyla MİT karargahına gönderdiğinin iddia edildiğini söyleyen Yeniçeri, “Her şeyin mümkün olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu iddialar doğru mu değil mi? Birinci derece yetkililerinin bunun cevabını vermesi gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın 24 Aralık tarihli köşe yazısında orduya kumpas kurulduğu iddiaları üzerine eleştirilerde bulunan Yeniçeri, “Akdoğan’ın orduya kumpas kurulduğunu söylediği süreçte AK Parti iktidardadır. AK Parti hükümetinin izni, denetimi, gözetimi ve katkısı olmadan orduya kumpas kurulamaz. Demek ki, milli orduya karşı bir kumpas kurulmuştur ve AK Parti de bu suçun failidir” dedi.

“BİRİLERİ ABDULLAH ÖCALAN’IN İMAJ MAKERLIĞINI YAPIYOR”

Abdullah Öcalan’ın İmralı’da çekilmiş fotoğraflarının basına servis edildiğini ifade eden Yeniçeri, “Birileri Öcalan’ın imaj makerlığını yapıyor. Bunun tesadüf olmadığı ve Öcalan’ı bir yerlere ve bir şeylere hazırlamak amacıyla yapıldığı açıktır” diye konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim