• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni yüzüyle meclise geldi

Türkiye'nin ikinci yüz nakli yapılan Cengiz Gül, TBMM'ye gelerek, Genel Kurul'u izledi. Gül, Meclis'i ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, TBMM'yi hep merak ettiğini ve görmek istediğini belirterek, Meclis'i beğendiğini söyledi.
Gül, "Güzel, hoş bir havası var. Ülkenin yönetildiği yeri görmek istiyordum" dedi.Gül, yüz nakli öncesi ve sonrası yaşadıklarına ilişkin duygu ve düşüncelerini de anlattı. 
 
İki yaşındayken evlerinde sobadan çıkan yangında yüzünün ve vücudunun bir bölümünün yandığını ifade eden Gül, bu yangından komşularının yardımıyla kurtulduğunu ve daha sonra da 3 ay İstanbul Numune Hastanesi'nde tedavi gördüğünü söyledi. 
 
Tedavisinin bugüne kadar devam ettiğini ifade eden Gül, "Büyüdükçe, vücudum, organlar geliştikçe yanık yerler gerilme yapıyordu. Onları da belirli zamanlarda ameliyatlarla düzeltiyorlardı" diye konuştu. Gül, ameliyatının Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Mehmet Karaaltın'ın yönlendirmesiyle Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ve El Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Nazif Nasır tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 
Gül, "İki yıl önce Karaaltın bey beni Serdar bey ile tanıştırdı. Onunla nasıl olacağı, nasıl yapılacağı konusunda konuştuk. Risklerini anlattı. Ameliyat süreci, daha sonrası, hayatımın bundan sonra nasıl şekilleneceği, neler yapmam gerektiği, nasıl yaşayacağımı detaylı bir şekilde anlattı. Ben de kabul ettim, tetkikler yapıldı. Bir ay içinde de nakil oldu zaten" dedi.
 
MUTLU VE MEMNUNUM
 
Ameliyat olmadan önce özellikle de küçükken yüzündeki yanık nedeniyle sıkıntılar yaşadığını, çocukların zaman zaman dalga geçebildiğini belirten Gül, "Mahallede, belli bir ortamda zamanla herkes alışıyor, sıkıntısı olmuyor ama dışarıya çıktığınızda bakışlar üzerinizde oluyor" diye konuştu. Gül, yüz naklinin hem görüntü hem de tıbbi açıdan çok başarılı olduğunu ifade ederek, nakilden sonra yaşamının kolaylaştığını söyledi.
 
Mutlu ve memnun olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti: "Yüzümde ödem vardı, bunun yaşanacağını biliyordum. Ameliyata alışık olduğum için sürecin nasıl işlediğini biliyordum. O nedenle her geçen gün daha iyi olacağını düşünerek, sabırla bekledim. Tedavi sürecim hızlı gelişti. Ödemlerin dağılması, hisler ve mimikler doktor '6 ay sonra başlar' demişti. Benimki 2 ay sonra başladı. Yüz kaslarımda ya da hislerimde sıkıntı yok. Şu an mutluyum, yüzüm tamamen düzeldi. Farklı, yabancı ortamlarda çok fazla dikkati çekiyordum. İtici bakışlar rahatsız ediyordu. Şu an bu konuda çok rahatım. İstediğim yere girip, çıkıyorum ve dikkat çekmiyorum. O kötü görüntü gitti. Hep bunu yapmak isterdim. Yabancı yerlere çekinerek girerdim. Şimdi bu konuda çok rahatım. En çok yapmak istediğim de buydu rahatça dolaşmak."
 
SURVIVOR'A KATILMAK İSTİYORUM
 
Evlenmek ve aile kurmak istediğini de dile getiren Gül, "Güzel ve geniş bir aile istiyorum" dedi. Survivor'a da katılmak istediğini anlatan Gül, özellikle yüz naklinin ardından uzun süre hastanede kaldığı ve Survivor'u izlediği için kendisinde böyle fikrin oluştuğunu söyledi.
 
Eğitim hayatına da değinen Gül, bir yıl dışında eğitiminde herhangi bir kaybın olmadığını ifade ederek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Radyo Televizyon Meslek Yüksekokulu mezunu olduğunu kaydetti. Ameliyatın ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in yardımıyla üniversitenin konukevinde kat şefi olarak işe başladığını anlatan Gül, mezun olduğu alanda çalışmak istediğini vurguladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir çok yerel ve ulusal televizyon kanal ile gazetelere çalışmak için başvurduğunu, ancak alınmadığını ifade eden Gül, "Form dolduruyordum, 'değerlendireceğiz' diyorlardı ama dönüş olmuyordu" diye konuştu. 
 
ORGAN BAĞIŞI
 
Gül, bir yıl önce organ bağışında bulunduğunu bildirerek, vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Gül, "Çünkü organ nakli bekleyen insanlar var. Bir insanı kaybetmek acı bir şey ama birilerine de hayat vermek çok mükemmel bir duygu" şeklinde konuştu. Gül, şimdiye kadar bir girişimi olmasa da Başbakan ile tanışmak istediğini de dile getirerek, "Başbakan'ı çok seviyorum. Az çok siyaseti takip ederim. Parti başkanlarını, başbakanlarımızı çocukluğumdan beri takip ederim. Başbakanımızı her alanda kendisine olan öz güveninden dolayı çok seviyorum, özel bir hayranlığım var. İdolüm gibi bir şey" dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim