• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Yeni Yıl Öncesi 150 Bin Fidan Dağıtıldı

Yeni Yıl Öncesi 150 Bin Fidan Dağıtıldı
Yeni yıl eğlencelerinde kesilen çam ağaçlarını engellemek ve fidan dikimini teşvik etmek amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 31 Aralık'ta...

Yeni yıl eğlencelerinde kesilen çam ağaçlarını engellemek ve fidan dikimini teşvik etmek amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 31 Aralık'ta gerçekleştirilen fidan dağıtım töreni bu yıl da gerçekleştirildi. Muğla ve Aydın illerinde 6 değişik türde toplam 150 bin fidan dağıtıldı.

Muğla'da Menteşe Sınırsızlık meydanında düzenlenen fidan dağıtım törenine Vali Amir Çiçek ve Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara da katıldı. Vali Çiçek, yüzde 68'i ormanlar ile kaplı Muğla'da vatandaşların yeni yıla fidan dikerek girmesinin hem ağaç sevgisini, hem de Muğla'nın yeşiline katkı sağlayacağını açıkladı. Vali Çiçek, "Tüm vatandaşlarımın yeni yıllarını kutluyorum. Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından geleneksel hale getirilen fidan dağıtımı bu yıl da vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyor. Yeni yılın sağlıklı, mutlu huzurlu geçmesini diliyorum" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara yeni yıla vatandaşların fidan kesmek yerine dikmelerini teşvik etmek amacıyla fidan dağıtım törenlerini geleneksel hale getirdiklerini açıkladı. Kara, "Her sene yılbaşı öncesi "Ağaç keserek değil, yeni yıla fidan dikerek girelim" sloganı ile gerçekleştirdiğimiz geleneksel fidan dağıtım törenini bu yıl da sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da fidanlarımıza büyük bir rağbet gösteriyor. Bu sene yeni yıl öncesi Muğla Orman Bölge Müdürlüğü olarak Aydın ve Muğla ilçelerinde toplam 150 bin adet ücretsiz Erguvan, Sığla, Servi, Zakkum, Ceviz ve Hünnap fidanı dağıtıyoruz. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü olarak yıllık 6 milyon fidan üretim kapasitesine sahip. Fidanlık Müdürlüğümüzde yıl boyunca 217 çeşit fidan üretilip satılmaktadır. 2015 yılında 1 milyon fidanı ağaçlandırma sahalarımızda toprak ile buluşturduk. Sosyal etkinlikler kapsamında da ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Sosyal amaçlı okul bahçelerinde, karayolu kenarlarında, baraj havzalarında, cami ve mezarlık alanlarında ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Menteşe Sınırsızlık Meydanında vatandaşlara ücretsiz Erguvan, Sığla, Servi, Zakkum, Ceviz ve Hünnap gibi 6 çeşit fidan dağıtımı yapılırken, fidanlar çok kısa bir süre içinde bitti.

Yeni Yıl Öncesi 150 Bin Fidan Dağıtıldı

Yeni Yıl Öncesi 150 Bin Fidan Dağıtıldı

Yeni Yıl Öncesi 150 Bin Fidan Dağıtıldı

Yeni Yıl Öncesi 150 Bin Fidan Dağıtıldı

Yeni Yıl Öncesi 150 Bin Fidan Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim