• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Yeni Malatyaspor İrfan Buz’la Uçuşa Geçti

Yeni Malatyaspor İrfan Buz’la Uçuşa Geçti
Kısıtlı kadrosuyla dev bütçeli takımlara kafa tutan Yeni Malatyaspor'da bahar havası yaşanıyor.

Kısıtlı kadrosuyla dev bütçeli takımlara kafa tutan Yeni Malatyaspor'da bahar havası yaşanıyor. İrfan Buz'lu Yeni Malatyaspor oynadığı 8 maçta 15 puan toplayarak, kıskandıran bir form grafiği ortaya koydu.

İrfan Buz, Yeni Malatyaspor'un başına geçtiğinde PTT 1. Lig'de 16. sırada olan ve daha sezon başından ümitlerini kaybeden bir takım bulmuştu karşısında. O takımla 8 maça çıkan ve 5 galibiyet alarak, bu periyotta en fazla puan toplayan teknik adam olan İrfan Buz, göreve geldiğinde ilk yarı en az 20 puan sözünü de daha oynanmamış 2 maç olmasına rağmen tutmuş oldu.

PTT 1. Lig'de sezona orta sıralarda yer bulma telaşıyla başlayan Yeni Malatyaspor'da işler hiç de iyi başlamamıştı. Yücel İldiz'in sürekli satır aralarında verdiği istediğim kadro kurulamadı mesajı, olumsuz saha sonuçlarına da yansıyınca, yönetim tarafından tecrübeli teknik adamın kalemi çabuk kırılmıştı. İyi savunma yapamayan, hücuma çıkamayan Yeni Malatyaspor, üstüne üstlük kupada bir 3. Lig takımına elenmiş, ligde de yıllar sonra Elazığ derbisini hem de iç sahada kaybetmişti. Camianın kırılan ümitleri, boşa çıkan hayalleri de çabasıydı.

GÖREVE GELDİĞİNDE SORU İŞARETİYDİ

İşte tam da böyle bir dönemde görev aldı İrfan Buz. Parlak geçen Gençlerbirliği ve Bursa deneyimlerine karşın, Türk futbolunda tam olarak yerini sağlamlaştıramamış olması, Malatya spor camiasında da tereddütlü bakışların çoğalmasına neden olmuştu. Verdiği pozitif mesajların içine koyduğu iddialı cümleler, başını çok ağrıtacak gibi dursa da hep altından kalkmasını bildi İrfan Buz.

NELERİ DEĞİŞTİRDİ

Özellikle deplasmanda alınan Giresun galibiyeti hem oyuncuları hem de camiayı yeniden silkelerken, üst üste alınan iki mağlubiyet dahi kimsenin inancını kırmadı. 3 maçlık galibiyet serisi İrfan Buz'un bu kısıtlı kadroyla bile neler yapacağını göstermeye yetti de arttı bile. Karşıyaka galibiyetiyle deplasmandan en fazla puan toplayan takım unvanına kavuşan Yeni Malatyaspor'da şimdilerde play-off hesapları yapılmaya başlandı.

ELİNDEKİ KADRO DAHA DA KISITLI HALE GELDİ

Kendisinden önce 7 maçta sadece 1 kez galip gelen takıma, 8 maçta 5 galibiyet aldıran İrfan Buz performansıyla meslektaşlarının çoğunu geride bıraktı. Kupayla birlikte 8 maçta sadece 4 gol atan Yeni Malatyaspor, 8 lig maçında 11 gol kaydetti. Üstüne üstlük Koray Şanlı ve İskender gibi doğrudan oynayan 2 oyuncu da yönetim tarafından kadro dışı bırakılarak, başarılı hocanın elindeki hamle gücü iyice zayıflatıldı. Yeni Malatyaspor, ilk yarıda en az 20 puan dediği takıma ekstradan tam 15 puan kazandırarak ilk devrenin tamamlanmasına 2 maç kala bu hedefini tutturdu.

Teknik Direktör İrfan Buz yönetimindeki Yeni Malatyaspor'un karnesi ise şöyle:

8. Hafta

Giresunspor: 1 - Yeni Malatyaspor: 2

9. Hafta

Yeni Malatyaspor: 1 - Denizlispor: 2

10. Hafta

Balıkesirspor: 1 - Yeni Malatyaspor: 0

11. Hafta

Şanlıurfaspor: 0 - Yeni Malatyaspor: 2

12. Hafta

Yeni Malatyaspor: 3 - Kayseri Erciyesspor: 1

13. Hafta

Altınordu: 0 - Yeni Malatyaspor: 1

14. Hafta

Yeni Malatyaspor: 1 - Adana Demirspor: 3

15. Hafta

Karşıyaka: 0 - Yeni Malatyaspor: 1

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim