• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı
Her yıl 18-24 Mart tarihleri gerçekleştirilen "Yaşlılara Saygı Haftası" Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı...

Her yıl 18-24 Mart tarihleri gerçekleştirilen "Yaşlılara Saygı Haftası" Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur yaptığı konuşmada " Tüm yaşlılarımızın, çok değerli büyüklerimizin biz var oldukça yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyorum"dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaşlılara Saygı Haftası Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur katılımıyla gerçekleştirildi. Balkonuk Center'da düzenlenen etkinlik Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tanıtım sunumu ile başladı.Başkan Uğur yaptığı açılış konuşmasında "Toplumumuzun tüm kesimleri ile bir ve beraber olmayı önemsediğimiz gibi bugün de "18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası" münasebeti ile 20 ilçemizden gelen siz değerli Büyüklerimiz ile beraber olmayı arzu ettik.Biliyoruz ki bizler İnsanı Merkeze Alan bir Medeniyet Mirasının varisleriyiz.Bizim kültürümüzde büyüklere saygı , küçüklere sevgi önemli bir yer tutmaktadır.Vefalı olmak, hoşgörülü olmak bizler için önemli bir anlam ifade ediyor. Yaşlılarımızın her biri bizler için bir tecrübe kaynağı ve aynı zamanda değerli bir hazinedir.Ayette şöyle buyuruyor:"Ve Rabbim emretmiştir ki, kendisinden başkasına ibadet etmeyiniz ve ana ile babaya ihsanda bulunun.Senin yanında onlardan biri veya ikisi de ihtiyarlık çağına gelirse onlara of bile demeyin, onları incitmeyin ve onlara güzel hitapta bulunun.Bizim ilk günden beri söylediğimiz bir şey var.Biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. Milletimizin temsilcisiyiz ve milletimizin rehberliğinde yol alırız.Aksini bekleyenlerin bekleyişi beyhudedir. Bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet siyaseti ekseninde hareket etmeyi ve Sosyal Belediyeciliği önemsiyoruz" dedi.

KALBE DOKUNAN ELLER

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Firdevs Saraçoğlu Yaşlılar Bakımevi ve Sosyal Destek Merkezlerinde yaşlılara,yeme,içme,barınma,kişisel bakım ve sağlık hizmetlerinin sağlandığına dikkat çeken Başkan Uğur "Yine Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz,"Kalbe Dokunan Eller" projesi kapsamında il genelindeki tüm ihtiyaç sahibi yaşlılara da ulaşmaya devam etmektedir. Bu projeyle il genelindeki Huzurevi ve Yaşlı Bakımevlerinin sınırlı sayıda olması, yaşlılarımızın evini, komşuları ve ailesini bırakıp gitmek istememeleri ve çocukların herhangi bir sebeple ebeveynlerinin yanlarında olamamaları yüzünden zor durumda kalan ihtiyaç sahiplerine yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yaşlılarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflemekteyiz.Yine bununla birlikte başta ihtiyaç sahibi yaşlılarımız olmak üzere ,engelli kardeşlerimiz, acezelerle ilgili ev ziyaretleri devam etmekte olup, şimdiye kadar toplam 2500 aileye ulaşılmış, ilgili meslek elemanlarımızca ikametinde sosyal incelemeleri yapılan ihtiyaç sahiplerine kömür, doğalgaz sobası temini , temizlik ve gıda yardımlarının yanında, ihtiyaçlarına yönelik gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılmaya devam edilmektedir.Aynı şekilde Bandırma Otizm ve Kardeşlik Derneğimizin desteklenmesi ile ilgili Radyoterapi Hastalarının desteklenmesi ile ilgili ve 112 Acil Sağlık Merkezi kurulması ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüz ile ve yine Kızılay ile ortak hizmet protokolleri düzenleyerek ,onlara destek sağlayarak her durumda ve her koşulda insanımızın hizmetinde olmaya gayret ediyoruz"şeklinde konuştu.

Şehitlerin, gazilerin ve vefat eden vatandaşların yanında olmayı asli bir görev olarak kabul edip,onlara hizmet etmekten şeref duyduklarını dile getiren Başkan Uğur "Gerçek olan şu ki zaman hızla akıp geçiyor ve hepimiz tüm mevsimleri ardı sıra yaşayacağız.İnanıyoruz ki insanlarımızın bedeni bir taraftan yaşlandıkça, ruhu da öbür taraftan gençleşmektedir.Bu vesile ile Ruhunuzun hep genç kalmasını ve hissettiğiniz yaşta olmanızı diliyor.Kültür ve Sosyal İşler Dairemize bağlı personelimize Yaşlılar Haftası münasebeti ile Yaşlılarımızın hafta boyunca Körfez Gezisi, Sinema Etkinliği ve Balıkesir Sporumuzun maçı gibi sosyal aktivitelerle , bu haftayı mutlu bir şekilde geçirmelerini sağladıkları için teşekkür ediyor.Tüm yaşlılarımızın,çok değerli büyüklerimizin "Biz Var Oldukça Yalnız olmadıklarını " bilmelerini istiyorum.Bugünkü etkinliğimize katılan tüm dostlarımıza tekrar teşekkür ediyor, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum"dedi.

Başkan Uğur tüm masaları dolaşarak davetlilerle sohbet etti.Konuşmadan sonra hep birlikte yenilen yemeğin ardından Özlem Yıldız'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerinde Yrd. Doç. Dr. Halit Yerebakan katılımcıları "Sağlıklı Yaş Alma" konusunda bilgilendirdi. Etkinliğin finalinde ise İsmail Özkan yer aldı. Özkan söylediği birbirinden güzel şarkılarla yaşlılara unutulmaz anlar yaşattı.

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim