• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı

Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı
Okulunu ve arkadaşlarını geride bırakarak yaralanmış babasıyla Türkiye'ye sığınan henüz 7 yaşındaki Barag Hezuri, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde...

Okulunu ve arkadaşlarını geride bırakarak yaralanmış babasıyla Türkiye'ye sığınan henüz 7 yaşındaki Barag Hezuri, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatmaya çalışırken, adeta kelimeler boğazına düğümlendi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in sayısı her geçen artıyor. Beşinci yılına giren iç savaşın getirdiği mağduriyetler ise yürekleri burkuyor.

GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan henüz 7 yaşındaki Barag Hezuri, Beşer Esed'e lanet okudu. Gözyaşları arasında sık sık kelimeleri boğazına düğümlenen Barag Hezuri şunları söyledi:

"Ben ve kardeşlerim çok korkuyoruz. Beşer Esed, bizi evlerimizden çıkarttı. Uçaklar geldiğinde çok korkuyoruz. Evlerimize dönemiyoruz. Lanet olsun Beşer Esed'e. Oradaki okulumuzdan, arkadaşlarımızdan ayrıldık ama Türkiye'de okuyacağız."

YAKINLARINI KAYBETTİ, 3 ÇOCUĞUYLA TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Savaşta evlerine isabet eden bombadan yaralı olarak kurtulan baba Ahmed Hezuri, iki yakınını kaybetti. Ahmet Hezuri, saldırıda sağ kalan üç çocuğunu da alarak Türkiye'ye sığındı. Sığındıkları tek odalı derme çatma kulübede üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Ahmed Hezuri yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Hava saldırıları sonucu ben ayaklarımdan ve sol kolumdan yaralandım. Bazı yakınlarımı kaybettim. Sağ kalan çocuklarımı alarak Türkiye'ye gelmek için gümrüğe başvurdum. Uzun uğraşlar sonucu şükrolsun ki Türkiye'ye sığındım. Bombalı saldırılar sonucu binlerce kişi yaralanıyor ya da yaşamlarını yitiriyor. Ben sadece bunlardan biriyim. Biz buraya sığındık ama sonra ne olur bilemiyorum.Şuan bombalardan uzaktayız ama ilaç ve yiyeceğe ihtiyacımız var. Allah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun."

Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı

Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı

Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim