• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Yaşa Göre Estetik Trendleri

Yaşa Göre Estetik Trendleri
Yaşa göre yapılacak estetik girişim ve operasyonları anlatan Plastik ve Estetik Cerrah Prof.

Yaşa göre yapılacak estetik girişim ve operasyonları anlatan Plastik ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Ufuk Bilkay, "Mimik kırışıklıklarının ortaya çıkmasını önlemek için 20'li yaşlarda botoks öneriyoruz. 45 yaşından itibaren yüz germe ameliyatları uygulanabilir" dedi.

Ege Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ufuk Bilkay, yaşa göre estetik trendlerini açıkladı. İnsan yüzündeki yaşlılık belirtilerinin 30 yaşından itibaren başladığını belirten Dr. Bilkay, yaşlanmanın genellikle göz kapaklarında ortaya çıktığını söyledi. Göz kenarlarındaki kaz ayağı çizgileri, burundan ağız kenarına inen oluklar, gözyaşı oluklarında 30 yaşından sonra bir takım değişiklikler olduğunu ifade eden Dr. Bilkay, "Özellikle yağ dokusuna bağlı kayıplar, mimiklere bağlı kırışıklık olmaya başlıyor. Ameliyat dışı uygulamalar 20'li yaşların sonlarında "koruyucu" olarak yapılabilir. 30 yaşından itibaren bu bölgelerdeki oluklanmaları önlemek için bir takım dolgu uygulanabilir. Öncelikle koruyucu, daha sonra tedavi amaçlı müdahale yapıyoruz" dedi.

SARKMA AZ İSE YÜZ GERME YAPILABİLİR

Deri sarkmaları, alt göz kapağındaki torbalanmaları gidermek için 35 yaş civarında göz kapağı ameliyatlarına ihtiyaç duyulabildiğini ifade eden Dr. Bilkay, "40 yaşından itibaren yüzün yaygın doku kaybına bağlı olarak dolgu, kolejen yapıyı artıran ultrasonik, radyo-frekans tedavileri çok sık uygulanmaktadır. 45 yaşından itibaren yüz germe ameliyatı yapılabilir. Sarkmalar az ise bir takım askı yöntemleri tedavileri yüz güldürücü sonuçlar verebilir. Ancak sarkmalar fazla ise yüz germe operasyonuna başvurur. 50 yaşından sonra yüz germe ameliyatlarını daha sık yapıyoruz. Kişi sağlıklı bir birey ise anestezi almasında engel bir durum yoksa yüz germe ameliyatları veya yüz gençleştirme tedavileri her yaşta yapılabilir. Ancak kişi çok fazla yüz germe operasyonu geçirmişse, deri elastik yapısını kaybetmişse, dolgu veya botox yöntemleri tercih edilebilir" diye konuştu.

KORUYUCU BOTOKS

Yüzde dinamik ve statik kırışıklıklar oluştuğunu anlatan Dr. Bilkay, şunları söyledi: "Dinamik kırışıklık, mimik kaslarının fonksiyonlarına bağlı olarak ortaya çıkar. Daha çok yüzün üst yarısında meydana gelir. Statik kırışıklıklar daha çok alt yarıda meydana gelir. Statik kırışıklık ve boşluklarda hem koruyucu hem de tedavi amacıyla dolgu yöntemini uyguluyoruz. 25 yaşından sonra botoks yöntemi ile dinamik kırışıklıklara yol açan kasların aktivitesini azaltarak, iz ve kırışıklar oluşmaması için önlem alınabilir. Botoks ile ilgili bazı kadınların, "yüzü şişiriyor" şeklinde yanlış bir algısı var. Botoks yüzü şişirmez. Botoks bir serumdur. Bu madde ile kasların geçici süre ile (6 ay) çalışması engelleniyor. Dolgu fazla yapılırsa yüzü şişirebilir."

Yaşa Göre Estetik Trendleri

Yaşa Göre Estetik Trendleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim