• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Yargıtay Başkanı Cirit, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile maç yaptı

Yargıtay Başkanı Cirit, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile maç yaptı
Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile maç yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun...

Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile maç yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne getirilmesine ilişkin maç öncesi yapığı açıklamada, "HSK Başkan Vekilimiz Mehmet Yılmaz açıklamalarda bulundu. O açıklamalar üzerine herhangi bir açıklama yapmak doğru olmaz. Bu konuya cevap verdi. O bizce de geçerli bir cevaptır. Hatinoğlu'nun dairesi de belli olmadı" dedi.

Yargıtay'ın Kuruluşunun 150. Yılı Etkinlikleri kapsamında şöhretler karması ile Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'nde karşılaştı. Maçta renkli görüntüler oluşurken, müsabakayı Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı 5-2 kazandı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, maç öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtay'ın kuruluşunun 150. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Yıl dönümü kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlikler kapsamında bugün Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı ile maç yapıyoruz. Ampute Milli Takımı'na başarılar diliyoruz. Maç için çok iddialıyız. Yenilsek bile önemli değil. Onlar şampiyon takım. Yenilersek şampiyona yenilmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

"Hatinoğlu'nun dairesi de belli olmadı"

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne getirilmesine ilişkin soruya ise Cirit, "O konuda HSK Başkan Vekilimiz Mehmet Yılmaz açıklamalarda bulundu. O açıklamalar üzerine herhangi bir açıklama yapmak doğru olmaz. Bu konuya cevap verdi. O bizce de geçerli bir cevaptır. Hatinoğlu'nun dairesi de belli olmadı" cevabını verdi.

"Biz, Avrupa Şampiyonu'na yenildik. İnşallah Dünya Şampiyonu da olurlar"

Maç sonunda da açıklamalarda bulunan Cirit, maçı 5-2 kaybettiklerini hatırlatarak, "Dostluk kazandı. Bize hoşgörülü davrandılar. Boşu boşuna Avrupa Şampiyonu değiller. Biz, Avrupa Şampiyonu'na yenildik. İnşallah Dünya Şampiyonu da olurlar" diye konuştu.

Çakmak: "İngiltere bizi bu kadar yormamıştı"

Avrupa şampiyonu Milli Ampute Futbol Takımı'nın kaptanı Osman Çakmak da kendilerini maç için çağıran Yargıtay'a teşekkür etti. Maç için de değerlendirme yapan Çakmak'ın, "İngiltere bizi bu kadar yormamıştı" demesi gülümsemelere neden oldu.

Konuşmaların ardından Cirit tarafından futbolculara plaket ve fincan takımı hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim