• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yargıtay Başkanı Cirit: Kılıçdaroğlu'nun açıklaması talihsiz

Yargıtay Başkanı Cirit: Kılıçdaroğlu'nun açıklaması talihsiz
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap verdi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının talihsiz olduğunu belirten Cirit, "Ne aldınız şeklinde bir değerlendirmesi oldu sayın Kılıçdaroğlu'nun. Bir şey biliyorsa bunu net açık bir şekilde ifade etsin." dedi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara Barosu tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinin tanıtım toplantısına giden Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarını eleştirmesinin hatırlatılması üzerine Cirit, şöyle konuştu: "Biz tamamen protokolden kaynaklanan, içinde yaşadığımız kentin önümüzdeki yıllardaki vizyonuna ilişkin ışık tutması acısından bu toplantıya katıldık. Birçok protokol toplantısına katılıyoruz. Bir çok misyon temsilcilerinin toplantılarına katılıyoruz. Ben bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. "Ne aldınız" şeklinde bir değerlendirmesi oldu sayın Kılıçdaroğlu'nun. Bir şey biliyorsa bunu net açık bir şekilde ifade etsin. Ankara Barosu'nun toplantısına katılmakla bir şey mi aldım? Kaldı ki benim Yargıtay'da temsil görevim var, yargısal görevim yoktur. Sayın başkan bir şey biliyorsa bunu açıklasın. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkanları üzerinde bir töhmet oluşmasın."

Yeni anayasa tartışmalarının hatırlatılması üzerine ise Cirit şunları söyledi: "12 Eylül rejiminin yargılandığı bir ortamda, halen bu anayasanın devam etmesini ve bu konuda bir değişiklik yapılmamasını doğru bulmuyorum. Bu değişikliğin yapılması gerekiyor. Anayasanın ilk dört maddesi, başkanlık sistemi diğer konularda kurumsal bir düşüncemiz oluşmamıştır. Bu konuda kurumsal düşüncemiz oluştuğunda içtenlikle açıklamaktan mutluluk duyarım."

AİHM'nin sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir kararını reddetmesine ilişkin verdiği karara yönelik bir ayrıntıya sahip olmadığını belirten Cirit, bu konuda bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını dile getirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim