• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Yaralı Akbalıkçıl Tedavi Altına Alındı

Yaralı Akbalıkçıl Tedavi Altına Alındı
Elazığ'da bir köyün girişinde yaralı olarak bulunan göçmen kuşlardan akbalıkçıla sahip çıkan köylülerden Cihat Şimşek, ilk müdahalesini yaptıktan...

Elazığ'da bir köyün girişinde yaralı olarak bulunan göçmen kuşlardan akbalıkçıla sahip çıkan köylülerden Cihat Şimşek, ilk müdahalesini yaptıktan sonra kuşu doğa koruma ekiplerine teslim etti.

Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Saraybahçe köyünde ikamet eden Cihat Şimşek, köy girişindeki dere yatağında bulduğu yaralı büyük akbalıkçıl kuşuna sahip çıktı. Yaralı kuşu eve götüren Şimşek'in, kuşun bacağını sararak, ilk pansumanını yaptıktan sonra Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler tarafından teslim alınan yaralı kuş, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne götürülerek, tedavi altına alındı.

İlçeye giderken köyün girişinde yaralı balıkçılı derede bulduklarını aktaran Şimşek, "Aldık eve getirdik. Ailece kuşun bakımını ve pansumanını yaptık. Daha sonra ise Doğa Koruma ve Milli Parklara haber verdik, geldiler aldılar. İnşallah iyi olur" dedi.

Kanadından ve bacağındaki yaranın kurşun sıkılması sonucu olduğunu düşündüklerini de aktaran Şimşek, iki gün ellerinden geldiği kadar bakımını yapmaya çalıştıklarını da kaydetti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü'nde görevli mühendis Beytullah Rehber ise, "Cihat Şimşek'in bize haber vermesiyle ekiplerimizle Saraybahçe köyüne geldik. Geldiğimizde yaralı kuş türünün, büyük akbalıkçıl olduğunu gördük. Kuşumuzun ayağında ve kanadında yaralar var. Aldığımız kuşu Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne götürerek, gerekli tedavisini yaptıracağız. Kuşumuz iyileştiğinde ise doğal hayata tekrardan bırakacağız" diye konuştu.

Akbalıkçıl kuşunun göçmen olduğunu aktaran Rehber, şunları kaydetti:

"Bu kuş türünün avlanması yasaktır. Bunu vuran vatandaşlara da sesleniyorum, bu tür kuşların av yasağı vardır, bakanlığımızca da koruma altındadır. Göçmen bir kuş türü olduğu için bölgemize de kışa doğru gelir, bahar ayında da göç yolunu takip ederek Afrika'ya gider."

Bu dönem göçmen kuşların yoğun olduğunun altını çizen Rehber, vatandaşların bu tür yaralı kuşları gördüklerinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne haber vermelerini istedi.

Yaralı Akbalıkçıl Tedavi Altına Alındı

Yaralı Akbalıkçıl Tedavi Altına Alındı

Yaralı Akbalıkçıl Tedavi Altına Alındı

Yaralı Akbalıkçıl Tedavi Altına Alındı

Yaralı Akbalıkçıl Tedavi Altına Alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim