• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Yapımı Tamamlanan Yaşam Ve Spor Merkezi İle Nikah Sarayı Basına Tanıtıldı

Yapımı Tamamlanan Yaşam Ve Spor Merkezi İle Nikah Sarayı Basına Tanıtıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve hizmete girmeye hazırlanan Yaşam ve Spor Merkezi ile Nikah Sarayı basın mensuplarına tanıtıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve hizmete girmeye hazırlanan Yaşam ve Spor Merkezi ile Nikah Sarayı basın mensuplarına tanıtıldı. İki projenin de çok güzel olduğunu ve Malatya'ya yakışacağını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır "Bu projeler Malatya'mıza değer ve prestij katacak" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Basın Mensuplarına Yaşam ve Spor Merkezi ile Nikah Sarayını gezdirerek iki proje hakkında bilgiler verdi. İlk olarak toplam 22 milyona mal olan Yaşam ve Spor Merkezi gezildi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Yaşam ve Spor Merkezinin yapım çalışmalarının tamamlandığını hatırlatarak, "Şu anda abone kayıtları yapılıyor. Yapmış olduğumuz bu çalışma Türkiye'deki örnek projeler den bir tanesi diyebiliriz. Yaşam merkezi yaklaşık 60 dönümlük alan üzerine kurulmuş bir merkezdir. Açık alanlarda parklarımız, yürüyüş alanlarımız, tenis kortlarımız, basket ve voleybol sahalarımız var. Yaşam merkezinin içerisi ise iki bölümden oluşuyor. Her iki bölümde iki tane büyük havuz yer almakta ve havuzlarımız 325 metre kare alanlardan oluşmaktadır. Ayrıca iki tane oda boyu havuz, 2 tane çocuk havuzu,2 tane de jakuzi yer almakta. Bununla birlikte Türk hamamı, fitness salonu ve sauna da mevcuttur. Bu Tesisler Malatya'da büyük bir ihtiyaçtı. İşletmeyi Esenlik olarak yapacağız. Fiyatları gayet düşük seviyede tuttuk. Buradaki amacımız sporu yaygınlaştırmak. İnşallah hayırlı olur, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Yaşam Merkezini çok beğendiğini söyleyerek "Böylesine güzel bir tesis için ne kadar gurur duysak azdır. Böylesine güzel bir tesisin ilimize kazandırılmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Sadece bununla değil Büyükşehir olduktan sonra ilimizin tamamında toplamda yapmış olduğu yatırımlardan dolayı huzurlarınızda başkana bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Yaşam Merkezini ilk kez ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini aktararak "Umduğumun çok üzerinde bir Merkez buldum.Havuzuyla, saunasıyla, Türk hamamıyla beş yıldızlı otel konforunda düzenlenmiş bir yapı. Yaklaşık 22 milyonluk bir yatırım. Malatya'mızda daha önce 5 Yıldızlı otellerde bile bu tür havuzları bulamazdık. Şimdi hem kadınların hem erkeklerin ayrı ayrı istifade edecekleri havuzları var. Hepsi çok güzel olmuş böyle bir tesisi görmekten çok büyük bir mutluluk duydum, gurur duydum. Esenliğin çalıştıracak olması da çok önemli. Malatya'mıza hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Yaşam ve Spor Merkezinin ardından Nikah Sarayı'na geçildi. Nikah Sarayını da davetlilere gezdiren Başkan Çakır Proje hakkında bilgiler vererek yaptıkları her projenin Malatya'ya değer ve prestij katan bir proje olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Yapılan eserlerin Malatya'ya onlarca yıl hizmet edeceğini kaydeden Başkan Çakır "20 dönüm alan üzerine yapılan Yeni Nikah Sarayımız farklı bir şekilde projelendirildi. Proje içerisinde 1000 kişilik salonun haricinde, 2 salonumuz daha var. Birisi 250-300 kişilik, diğeri daha küçük bir salon. Bunun haricinde törensiz nikah kıyma salonumuz var. 8 tane iş yeri var. Önceki nikah salonumuzda 450 metrekarelik alanda hizmet sunuluyordu, burada 5.500 metrekarelik kapalı alan oluşturduk. Bu eserler şehrimize farklılık katacak. Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Nikah Sarayının Malatya'ya yakışır şekilde inşa edildiğini söyleyerek, "2 tane önemli projeyi bugün gezdik. Bir tanesi 22 milyon tutarında, Malatya için çok önemli ve çok büyük bir eksikliği olan bir yaşam merkezi, diğeri ise büyük ihtişamıyla Nikah Sarayı. Malatya'ya bir nikah salonu gerek ve şarttı. Bunun için yer tespiti yapıldı, projesi yapıldı, ihalesi yapıldı ve sonunda yapımı tamamlandı. Ben ilk kez görüyorum, gerçekten hem ulusal hem de uluslar arası alanda gördüğüm en güzel ve en şık Nikah Sarayı. Ben bu Nikah Sarayını Malatya'ya kazandırdığı için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Malatya'mıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Yapımı Tamamlanan Yaşam Ve Spor Merkezi İle Nikah Sarayı Basına Tanıtıldı

Yapımı Tamamlanan Yaşam Ve Spor Merkezi İle Nikah Sarayı Basına Tanıtıldı

Yapımı Tamamlanan Yaşam Ve Spor Merkezi İle Nikah Sarayı Basına Tanıtıldı

Yapımı Tamamlanan Yaşam Ve Spor Merkezi İle Nikah Sarayı Basına Tanıtıldı

Yapımı Tamamlanan Yaşam Ve Spor Merkezi İle Nikah Sarayı Basına Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim