• BIST 9932.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Yakış: Başkanlık konusunda toplum daha fazla bilgi sahibi olmalı

Yakış: Başkanlık konusunda toplum daha fazla bilgi sahibi olmalı
AK Parti kurucularından Yaşar Yakış, başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini vurguladı.

AK Parti kurucularından Yaşar Yakış, başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini vurguladı. Yakış, "Tartışıldıkça toplumun başka kesimindeki insanların daha fazla bilgi sahibi olduktan sonra karşı çıkması ya da onaylaması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

AK Parti kurucularından Yaşar Yakış, Abant Platformu Toplantısı'nda "Demokrasinin Türkiye Sorunu" konusunda düşüncelerini aktardı. Abant Platformu olarak meclis ve yürütme yetkisi olan bir hareket olmadıklarını ifade eden Yakış, "Ama toplumda belli kavramların iyi anlaşılmasına katkıda bulanacak insanlarız hepimiz. Başkanlık sistemi konusunun tartışılması gerektiğine inanıyorum. Tartışıldıkça toplumun başka kesimindeki insanların daha fazla bilgi sahibi olduktan sonra karşı çıkması ya da onaylaması gerektiğini düşünüyorum. Eteklerindeki taşları döksünler anlayışını gereksiz bulmuyorum, bu platformun bu konunun bütün ayrıntılarıyla tartışılmasına önayak olması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu

'GÜNEYDOĞU'DAKİ GELİŞMELER GÖRMEZDEN GELİNEREK ANAYASA YAPILAMAZ'

Özgür Düşünce yazarı Ergun Babahan ise Türkiye'nin en büyük sorununun Kürt sorunu olduğunun altını çizdi. Güney Doğu'da yaşanan olayları görmeden yeni bir anayasanın yapılamayacağını vurgulayan Babahan, konuşmasına şu şekilde devam etti: "7 Haziran sonrasındaki gelişmeleri muhalefet partilerinin de dahliyle devlet darbesi olarak görüyorum. Devlet Kürtlerin siyasette etkili olabileceğini görmüş bu nedenle parlamenter sistemden vazgeçmiştir. Bugün yapılan anketler gösteriyor ki yarın erken seçime gidilse AKP yüzde 55 oy alacak. Bu tablodan ister parlamenter, ister başkanlık sistemine dayanan bir anlaşma yapın, demokrasi ve insan hakları çıkmaz. Mart-Nisan'dan sonra Türkiye'nin referandum yapılabilecek bir ortama sahip olup olmayacağı bile tartışılabilir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim