• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Yakılan Kütüphane İçin Kitap Kampanyası Başlatıldı

Yakılan Kütüphane İçin Kitap Kampanyası Başlatıldı
Genç MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer, Şırnak İl Halk Kütüphanesinin PKK terör örgütü tarafından yakılmasından sonra, kütüphanenin...

Genç MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer, Şırnak İl Halk Kütüphanesinin PKK terör örgütü tarafından yakılmasından sonra, kütüphanenin yeniden oluşması için bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Genç MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer, PKK'nın özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde eğitim alanlarını hedef alarak genç nesillerin okumaması için çaba sarf ettiğini belirtti. Yapılan eylemlerin hiçbir şekilde yerine ulaşmaması, öğrencilerin mağdur olmaması için kitap toplama kampanyasının startını verdiklerini ifade eden Mustafa Ölçer, "Genç MÜSİAD Adıyaman Şubesi olarak genç kardeşlerimizin okuyarak eğitimlerini tamamlamaları için kurumsal kimliğimizle hareket ederek, Şırnak ilinde yaşayan öğrenciler için kitap toplama kampanyası başlatmaya karar verdik. Bizler çok iyi biliyoruz ki, 30 yıla aşkın bir süredir gücünü dış mihraklardan alan terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki çocukların okumasını istemeyerek, onların mağdur olmalarına neden olmaktadır. Bugün ülkemizde Mardin doğumlu olan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alıyor olması bölge halkının çocukları için önem arz eden bir olaydır. İçinde bulunduğumuz bölgede yaşadıktan sonra önemli bir başarıya imza atan Prof. Dr. Aziz Sancar, gibi birçok önemli ismin yetişmesinin sağlayacak ter argüman eğitimdir. Bu nedenledir ki, çocukların eğitimlerini ellerinden almaya çalışan ve eğitim yuvalarına saldırılar uygulayan PKK'nın bombalarla saldırdığı Şırnak İl Halk Kütüphanesindeki kitapları yeniden temin etmek üzere yeni bir kitap toplama kampanyasını başlatma kararı aldık. Bu kampanyamıza tüm halkımız dersek verebilir. Kitap toplama kampanyamıza destek vermek isteyen halkımız 0416 213 00 02 nolu hattan bizlere ulaşabilirler. Ayrıca bu kampanyamıza Adıyaman Valiliğimiz, Adıyaman Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yetkilileri ve ilimizde yer alan STK'lar destek veriyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim