• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Türkiye’ye Teşekkür

Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Türkiye’ye Teşekkür
Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, bu yıl ilki düzenlenen ve 25 ilde yapılmasını planlanan "Teşekkürler Türkiye" programını Eskişehir Süleyman...

Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, bu yıl ilki düzenlenen ve 25 ilde yapılmasını planlanan "Teşekkürler Türkiye" programını Eskişehir Süleyman Çakır Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde gerçekleştirdi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin ahde vefa gereği düzenlediği programa, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Acat, Hakka Hizmet Vakfı Başkanı Ali Rıza Öztürk, YUDER Eskişehir temsilcisi Nihat Demir, çeşitli STK temsilcileri ile çok sayıda yerli ve yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Acat'ın teşekkür konuşmasıyla devam etti. Ardından Lübnan uruklu Ahmet Süleyman, Türkçe ve Arapça şeklinde yazdığı şiiri okuyup, ülkesine has dansları sergiledi.

Programa katılan ve aynı zamanda programın sunuculuğunu yapan Filistin uyruklu Ahmet Yunus, "Türkiye bize kapılarını açtı. Bir anne şefkatiyle yaklaştı bize. Bizde ahde vefa gereği bir teşekkür edelim dedik. Bizlere sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na ve yüce Türk milletine teşekkür ediyorum" dedi.

Programı düzenleyen Eskişehir YUDER temsilcisi Nihat Demir, "Programın çıkış noktası İstanbul'da yaşayan Suriyeli aktivist ve aydınların Türkiye'ye olan minnet duygularını ifade etmek istemesiyle ortaya çıktı. Bu vesileyle Türkiye'de okuyan ve Bilad-ı Arap dediğimiz topraklardan gelen öğrencilere bu dediklerini ilettiler. Ulaştıkları bu öğrenciler arasında Yemen uyruklu Usame A. adlı öğrencimiz de vardı. Kendisi bize böyle isteklerinin olduğunu iletti. Bizde uygun gördük ve gördüğünüz gibi programı düzenledik. Güzel de program oldu. Öğrenciler gerçekten Türkiye'yi çok seviyorlar. Biz de onları çok seviyoruz. Öğrencilerimize Türk milleti adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim