• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Yabancı sayısındaki yeni kriz' Beşiktaş'

Yabancı sayısındaki yeni kriz' Beşiktaş'
Kulüpler Birliği Başkanı Cavcav, "Yabancı sayısı için 6+2 üzerinde anlaştık. TFF'ye yazıyı yolladık" dedi. Fenerbahçe'nin artık itirazı olmadığını vurguladı. Ancak Beşiktaş 5+1+2'de diretiyor.

TFF Başkanı Demirören değişiklik için 18 kulübün tamamının onay vermesini şart koşmuştu.
Değişip değişmeyeceği uzun süredir tartışmalara konu olan yabancı sınırlaması uygulamasıyla ilgili dün çarpıcı gelişmeler yaşandı.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, birlik üyeleri olarak yeni sezon için yabancı kontenjanında '6+2' üzerinde anlaştıklarını ve bu yönde bir yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yolladıklarını açıkladı.
Cimbom değişiklik istiyordu
Süper Lig ekipleri için yurtiçindeki resmi turnuvalarda halen 6+0+4 kuralı uygulanıyor. Bu sisteme göre kulüpler kadrolarında en fazla 10 yabancı bulundururken, maçlarda bunların en fazla 6'sını birden sahaya sürebiliyordu. Diğer 4 yabancı kadro dışında bırakılıyordu. TFF bu kuralı gelecek sezon için ise 5+0+3 olarak değiştirmeyi planlıyordu. Ancak Galatasaray'ın başını çektiği birçok kulüp, kuralın, yabancıların kadroya girebilmesi yönünde değişmesini isteyince tartışmalar çıkmıştı. Bunun üzerine TFF Başkanı Yıldırım Demirören de 18 kulübün tamamı onay vermeden planlanan kuralın değişmeyeceğini açıklamıştı.
Akhisar da yazı gönderecek
Dün konuyla ilgili konuşan İlhan Cavcav, yabancı kuralının değişmesine daha önce karşı çıkan Fenerbahçe ile ilgili problemin kalmadığını, Sarı-Lacivertli kulübün çoğunluğun kararına uyacağı yönündeki bir yazıyı TFF'ye gönderdiğini açıkladı. Başkan Cavcav yine daha önce karara katılmayan Akhisar Belediyespor'un da benzer bir 'kabul' yazısını TFF'ye göndereceğini ifade ederken kulüplerin ekseriyetle 6+2 üzerinde anlaştığını belirtti.
Yabancının tribünde oturmasındansa aradaki '0' ibaresinin kaldırılarak, bu futbolcuların yedek kulübesine çekilebilmesi için ortak noktaya geldiklerini ifade eden Cavcav "Biz eğer birliksek Türk futbolu için de birlikte hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın formülü başka
Öte yandan 6+2 yabancı sınırlaması uygulamasına 4 büyükler içinde daha önce Fenerbahçe ile birlikte karşı çıkan bir diğer takım ise Beşiktaş'tı. TFF'ye gönderilen yazıda "Fenerbahçe'nin çoğunluğa uyacağı" dile getirilse de Beşiktaş ile ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmemesi Siyah-Beyazlı kulübün de birliğin görüşünü kabul ettiği izlenimi uyandırdı. Ancak mevcut kuralın 5+1+2 olarak değiştirilmesini savunan Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman yaptığı açıklamada Cavcav'ın açıklamalarıyla çelişen ifadeler kullandı.
Orman, İlhan Cavcav'ın açıklamalarını hatırlatarak yöneltilen soruya "Hayır, bizim böyle bir onayımız yok" şeklinde yanıt verdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim