• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı
Terme Gölyazı Çoban Yatağı alanında bulunan doğal deltaya, yabani hayvanlar için yem ve ot bırakıldı.

Terme Gölyazı Çoban Yatağı alanında bulunan doğal deltaya, yabani hayvanlar için yem ve ot bırakıldı. Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin de katılırken, sülün ve karacalar bırakılan yemlere gelerek kendilerini sevdirdi.

Samsun'un Terme ilçesinde yaban hayvanlarının desteklenmesi amacıyla doğaya yem ve ot bırakıldı. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Orman İşletme Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ve tabiat parkı görevlileri katıldı.

Çoban yatağında bulunan doğal koruma alanında gerçekleştirilen programda konuşan Orman İşletme Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, şunları kaydetti: "Ağır geçen kış şartlarında açlığa bağlı ölümlerin önüne geçmek, besin zinciri halkasını korumak, insanlara zarar verebilecek yırtıcıları yerleşim yerlerinden uzak tutmak ve kış döneminde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanmaması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'müzün "Yaban Hayatı Destek Planları" kapsamında yemleme çalışmaları yapılmaktadır. Müdürlüğümüzce tespit edilen yerlerde doğaya yem ve ot bırakarak yaban hayatını korumaya çalışıyoruz. Bu kapsam da toplamda 11 ton doğaya yem bırakıldı. Bugün de burada değerli konuklarımızın da katılımıyla farkındalık oluşturmak için Termede de Bin 500 ton yem, 500 kilo ot, sebze artıkları ve yırtıcılar için 400 kilogram sakatat bırakıldı. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Vali İbrahim Şahin de doğal yaşamın önemine vurgu yaparak yapılan uygulamanın ve farkındalık bilinci oluşturmanın önemine dikkat çekti. Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Doğal bir alan olan bu bölge sülün,karaca ve yırtıcılarıyla birlikte doğal bir kuş cennetidir. Kızılırmak deltası kapsamında bu alanla ilgilide çalışmalar yaparak bu bölgeyi de doğa severlerin hizmetine açılacaktır. Bugün burada aç kalan yaban hayvanlarının korunması adına, ölmemesi adına bizde arkadaşlarımızın programına katkı sağlamak istedik. Bunun için buradayız, birazdan programa katılan konuklarla birlikte doğaya yem bırakacağız. Hayvanı sevmeyen insanı sevmez, hayvanları seversek insanları daha da çok severiz."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da bölgenin önemli bir doğal alan olduğunu anlatarak, yakın bir zamanda bu bölgenin doğa turizmine kazandırılacağını belirtti. Yılmaz, "Bugün burada yapılan etkinlik önemli artık bu alan tabiat parkı olarak değerlendirilecek ve turizme kazandırılacaktır. Bu yönde proje ve çalışmalarımız yerel yönetimlerin fikirleriyle devam etmektedir. Bu güzelliği de yaşatan arkadaşlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Daha sonra programa katılan konuklar tabiata yem ve ot bıraktı, sülün ve karacaları sevdi.

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim