• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Wınterfest Tanıtım Fuarı’nda Çat Belediyesi Rüzgarı Esti

Wınterfest Tanıtım Fuarı’nda Çat Belediyesi Rüzgarı Esti
Winterfest 2015 kapsamında açılan tanıtım fuarında Çat rüzgarı esti.

Winterfest 2015 kapsamında açılan tanıtım fuarında Çat rüzgarı esti. Çat Belediyesi, yörede üretilen birinci sınıf organik balı Erzurumlulara tanıttı. Tanıtım fuarını gezen vatandaşların organik baldan tadabilmek için adeta birbirleriyle yarıştığı stant, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da ilgi odağı oldu.

Erzurum'da bu yıl ikincisi organize edilen Winterfest Kış Festivali'ne Çat Belediyesi damgasını vurdu. Festival kapsamında Yakutiye Kent Meydanı'nda açılan tanıtım fuarında Çat Belediyesi ise yörenin meşhur organik balını tanıttı. Belediye tarafından üretimi için özel eğitim ve lojistik destek verilen organik bal, fuarı gezen vatandaşlara süzme olarak ikram edildi.

Çat Belediyesi standı vatandaşlar kadar protokolün de büyük ilgisini gördü. AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları ve borakratların da ziyaret ettiği stantta Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ile Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir de konukseverlikleriyle dikkat çekti.

Milletvekili ve belediye başkanlarına Çat'ın meşhur organik balından ikram eden Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Çat ilçemizi, sadece ismiyle değil, yöresel ürünleri ve yine bu yöreye has tatlarıyla da marka haline getireceğiz" dedi. Çat'ın organik balından tadan Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Şu ana kadar tattığım balların içerisinde on numara olanı bu bal" ifadesini kullanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Çat'ın balına tam puan verdi.

BAŞKAN KILIÇ: ORGANİK BALIMIZI MARKALAŞTIRACAĞIZ

Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Çat ilçesinde üretilen organik balın kalite açısından standartların bile çok üstünde olduğuna dikkati çekerek, "Belediye olarak bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini düşündük. Dolayısıyla ilçemizde arıcılık yapan girişimcilerimize hem özel eğitim, hem de lojjstik destek verdik. Şu anda ilçemizdeki arıcılar oldukça profesyonel ve modern yöntemler kullanmak suretiyle bal üretimi yapıyorlar. Bizim amacımız, Çat ilçemizdeki organik balı marka haline getirerek, iç ve dış pazarların ilgisine sunmaktır" diye konuştu.

"WINTERFEST'İN BEYAZ KELEBEKLERİ"

Öte yandan Çat Belediyesi'ne ait stantta organik bal kadar, balı üreten arıcılar da dikkat çekti. Özel kıyafetleriyle fuarın dört bir yanında tanıtım yapan arıcılar, Çat Belediye Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir'le birlikte şehir turu da attılar. Birbirinden renkli görüntüler oluşturan Çatlı arıcılar, "Winterfest'in Beyaz Kelebekleri" şeklinde adlandırıldılar. Vatandaşlar, Çat Belediyesi'nin

böyle organize bir biçimde tanıtım hamlesi yapmış olmasının ilgi çekici olduğunu belirterek, "Çat'ta tam organik bal üretildiğini bilmiyorduk. Çat Belediyesi sayesinde hem bunu öğrendik, hem de organik baldan tatma imkanı bulduk." dediler.

Wınterfest Tanıtım Fuarı’nda Çat Belediyesi Rüzgarı Esti

Wınterfest Tanıtım Fuarı’nda Çat Belediyesi Rüzgarı Esti

Wınterfest Tanıtım Fuarı’nda Çat Belediyesi Rüzgarı Esti

Wınterfest Tanıtım Fuarı’nda Çat Belediyesi Rüzgarı Esti

Wınterfest Tanıtım Fuarı’nda Çat Belediyesi Rüzgarı Esti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim