• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Wesley Sneijder, 5. dalyaya hazırlanıyor

Wesley Sneijder, 5. dalyaya hazırlanıyor
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor mücadelesi ile birlikte 2002-2003 sezonunda ülkesinin takımlarından...

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor mücadelesi ile birlikte 2002-2003 sezonunda ülkesinin takımlarından AFC Ajax'ta başlayan profesyonel kulüp kariyerindeki 500. resmi maça çıkmaya hazırlanıyor.

Hollanda'nın Utrecht kentinde 9 Haziran 1984 günü dünyaya gelen Wesley Sneijder, yedi yaşındayken ülkenin en köklü futbol kulüplerinden Ajax'ın akademisindeki eğitimine başladı.

Tarih boyunca Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Frank ve Ronald de Boer kardeşler, Edgar Davids, Clarence Seedorf ve Patrick Kluivert gibi sayısız efsaneyi futbol dünyasına sunan Ajax ile ilk profesyonel maçına çıktığında henüz 18 yaşında olan yıldız adayı, Willem II deplasmanında 6-0 kazanılan maça saha içinden tanıklık etme şansı bulmuştu.

AJAX İLE FUTBOL DÜNYASINA İLK ADIM

Wesley Sneijder, ilk golü için de 19. yaş gününü beklemeye gerek duymayacaktı. Nisan ayındaki NAC Breda maçında bir gol ve bir asist üreten Ajax'ın yeni umudu, bir hafta sonra Roda ağlarına bir serbest vuruş golü göndererek kariyerinde yepyeni bir başlık daha oluşturuyordu. Aynı Nisan ayının sonunda Portekiz maçı için Hollanda A Milli Takımı'na da davet edilen Sneijder, 18 yaşını AFC Ajax ile yarım sezonda 17 maça çıkmış, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan takımın bir parçası olmuş, beş kez skoru değiştirmiş ve sonunda milli takıma kadar yükselmiş bir oyuncu olarak tamamlıyordu.

REAL MADRİD İLE SÜPER YILDIZLIĞA

Ajax'taki son sezonunda attığı 22 golle tüm kariyerinin en skorer dönemini yaşayan Wesley Sneijder, kaptanlık da yaptığı kulübünden 22 yaşında ayrılarak Real Madrid'e transfer oldu.

İspanya'daki kariyerine oldukça hızlı bir başlangıç yapan yıldız futbolcu, ilk sezonunda 38 maçta 18 gole direkt katkıda bulunarak, Barcelona'nın 18 puan önünde La Liga şampiyonluğunu yaşadı.

Brezilyalı Robinho'nun Real Madrid'den ayrılmasının ardından 10 numaralı formasına kavuşan Hollandalı yıldız, turnuvanın en iyi takımına seçildiği Euro 2008 sonrası İspanya'da istediği gibi bir sezon yaşayamayarak kariyeri için yeni bir adım attı. Wesley Sneijder'ın yeni durağı İtalya'nın ünlü takımı Inter oldu.

INTER İLE DÜNYANIN EN İYİSİNE

İspanya'da Barcelona dominasyonunun başladığı o yıllarda Inter'in İtalya'daki hakimiyeti, Sneijder'ın takıma katılmasıyla birlikte en üst sınırlarda yaşandı.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun en güvendiği isimlerin başında gelen süper yıldız, 2009-2010 sezonunda oynanan ve UEFA Şampiyonlar Ligi klasikleri arasına giren Barcelona maçında takımı adına skoru 1-1'e getiren golü attıktan sonra Diego Milito'yu golle buluşturarak 3-1'lik tarihi galibiyete önemli katkı verdi.

Wesley Sneijder, Bayern ile oynanan final maçında da maçı takip eden taraftarlar tarafından karşılaşmanın adamı seçilirken 2-0'lık galibiyetle Devler Ligi'nde zirveye çıkmanın hazzını yaşamıştı.

Inter'deki ilk sezonunda tüm kariyerinin en unutulmaz yılını yaşayan Hollandalı futbolcu, Serie-A, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası gibi şampiyonlukların yanına UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da ekledi.

Mayıs 2010'daki üç kupanın ardından FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı'nı finale kadar taşıyan Sneijder, ülkesinin makus talihini kıramadı.

Inter ile beş kupa kazandığı ve Hollanda Milli Takımı ile FIFA Dünya Kupası'nda final oynadığı 2010 yılında UEFA tarafından Yılın En İyi Orta Saha Oyuncusu seçilen yıldız futbolcu, İtalya'daki devam eden iki sezonunda Milan ve Juventus'un şampiyonluklarını izlemek durumunda kaldı. 2012-2013 sezonunun ilk yarısında Inter adına sekiz maça çıkan Sneijder için kariyerinde yeni bir adım atmaya karar verdi.

GALATASARAY İLE DÖRT SEZONDA ALTI KUPA

Forma giydiği her ülkede lig şampiyonluğu yaşamayı bir gelenek hâline getiren Wesley Sneijder, ilk kez 27 Ocak 2013'teki Beşiktaş maçında forma giydiği Süper Lig kariyerine de zirvede başladı.

Yarım sezona birçok güzel anı sığdıran Hollandalı yıldız, ligdeki 12 maçında üç kez ağları havalandırırken UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan takımı adına Real Madrid maçında bir gol atmıştı.

Galatasaray'da 2013-2014 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'a karşı şampiyonluğu getiren golü atan yıldız futbolcu, unutulmazlar arasına giren maçta Juventus ağlarını havalandırarak takımını UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura taşıyan isim oldu. Sneijder, o sezon ayrıca Bursaspor'a karşı bulduğu üç golle Türk Telekom Arena'da bir maçta hat-trick yapan ilk Galatasaraylı olarak tarihe geçerken Fenerbahçe derbisinde de galibiyeti getiren golü attı.

Galatasaray'daki üçüncü sezonunda çifte kupa sevinci yaşayan Hollandalı yıldız, bu başarıya giden yol boyunca unutulmaz bireysel performanslar sergiledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan Fenerbahçe derbisinde ceza sahası dışından iki gol birden kaydeden Wesley Sneijder, Galatasaray formasını 100. kez giydiği Gençlerbirliği maçında attığı golle takımının lig şampiyonluğundaki iddiasını korumuştu.

Galatasaray adına toplam 137 resmi maçta görev yapan yıldız futbolcu, 40 kez gol sevinci yaşarken Süper Lig'de, Türkiye Kupası'nda ve Süper Kupa'da üçer kez zirvede yer almayı başardı.

Wesley Sneijder, Ajax ile 2002-2003 sezonunda başlayan profesyonel kulüp kariyerinde 499 resmi maçta forma giydi. Dört ayrı ligde şampiyonluk görürken 19 ayrı organizasyonda mutlu sona ulaştı. Hollandalı futbolcu yarın akşamki kupa maçında da forma giyerse kariyerindeki 500. maça çıkmış olacak.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim