• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vodafone’nun ’Discover Genç Yetenek Programı’na 16 bin genç başvurdu

Vodafone’nun ’Discover Genç Yetenek Programı’na 16 bin genç başvurdu
Vodafone, Discover Genç Yetenek Programı'na 2 ay içinde 16 bin 268 kişinin başvurduğu açıklandı.

Vodafone, Discover Genç Yetenek Programı'na 2 ay içinde 16 bin 268 kişinin başvurduğu açıklandı.

Vodafone'un 2008 yılından bu yana sürdürdüğü Discover Genç Yetenek Programı'na bu yıl 2 ay içinde, yüzde 100'ün üzerinde artışla 16 bin 268 kişinin başvurduğunu duyurdu. Açıklamada, program kapsamında bugüne kadar 150 genç yeteneği istihdam eden Vodafone Türkiye'nin, bu yıl Nisan ayında yapılacak değerlendirmeyle 42 gence daha tam zamanlı çalışma imkanı sunarak bünyesine katacağı belirtildi.

"Rekor başvuru aldık"

Kendi alanlarında en iyi yeteneklerin çalıştığı bir ortam oluşturmaya odaklandıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, "Vodafone olarak, şirketimizin gelecekteki liderleri olarak gördüğümüz genç yetenekleri keşfetmeyi ve organizasyonumuza katmayı son derece önemsiyoruz. Yeni mezun işe alımlarımızı, Vodafone'un global ölçekte tüm ülkelerinde uyguladığı "Discover Genç Yetenek Programı" aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Gelecekte Vodafone'un liderlik ekibinde görev alabileceğine inandığımız; yoğun bir eğitim ve gelişim yatırımı yaptığımız genç yetenekleri her yıl bu program aracılığıyla Vodafone Türkiye ailesine dahil ediyoruz ve onlara rotasyonlu çalışma modeli ile farklı uzmanlıkları uçtan uca deneyimleme imkanı sunuyoruz. Geçen yıl 7 bin 100 gencin başvurduğu programımıza bu yıl 16 bin 268 kişi başvurdu. Böylelikle yüzde 100'ün üzerinde bir artışla rekor düzeyde başvuru almış olduk. 2008'den bu yana her sene katlanarak artan başvuru sayısı ve genç yeteneklerden aldığımız geri bildirimler, "Discover Genç Yetenek Programı" ile gelecek neslin liderlerini yetiştirmeye devam etmek için bizleri motive ediyor" dedi.

Şirket açıklamasında, Vodafone Türkiye'nin yetenek havuzunu kendi alanında en iyi gençlerle genişletmeyi amaçlayan "Discover Genç Yetenek Programı" ile yeni mezunlara Vodafone'da hem tam zamanlı çalışma hem de farklı iş kollarını deneyimleme imkânının sağlandığı bildirildi. Ayrıca, üniversite 4'üncü sınıf öğrencileri ve en fazla bir yıl tam zamanlı iş tecrübesi bulunan yeni mezunların katılabildiği programda adaylar, pek çok eğitim-gelişim programları ile desteklenirken, Vodafone'un lokal ve global kariyer olanaklarından da faydalandığı belirtildi.

Gençler gelişim fırsatlarıyla tanıştırılıyor

Gençlerin henüz Vodafone'da çalışmaya başlamadan önce bile gelişim fırsatları ile tanıştırıldığı, orta ve üst kademe yöneticilerden aldıkları mentorluk sayesinde teknolojiyi, telekomünikasyon sektörünü ve şirket organizasyonunu yakından tanımalarının sağlandığı aktarıldı. 3 hafta süren ve ağırlıklı dijital deneyim ile zenginleştirilmiş oryantasyon programının ardından 6 aylık dönemler boyunca enerjik, dinamik ve üretken bir atmosferde 2 farklı rolde rotasyonlu çalışan adayların Vodafone mağazalarında satış danışmanlığından çağrı merkezinde müşteri temsilciliğine, tüm müşteri temas noktalarında uçtan uca tecrübe edindikleri ifade edildi. 2 yıl süresince Vodafone Türkiye'de çalışmalarını takiben tercih eden ve değerlendirme merkezinde başarılı olan Discover'lar, "Global Columbus Programı" ile Vodafone'un faaliyet gösterdiği farklı bir ülkede 2 yıl süreyle çalışma olanağı bulabildikleri ve bu sürenin sonunda Vodafone Türkiye'nin ya da herhangi bir Vodafone ülkesinin sunacağı yeni kariyer olanaklarından da faydalanabildikleri bildirildi.

Halihazırda 150 genç çalışıyor

Açıklamanın devamında, yurt dışı çalışma olanakları sadece Columbus Programı ile de sınırlı kalmadığı tüm Vodafone çalışanları gibi, Discover'lar da Vodafone Türkiye'de ilk 1,5 senelik çalışma sürelerini tamamladıktan sonra farklı Vodafone ülkelerindeki çalışma olanaklarını değerlendirebiliyor ya da ortalama 3 ay süren proje bazlı kısa dönemli çalışma imkanlarından da faydalanabildikleri belirtildi. Ayrıca, Vodafone Türkiye'nin 2008 yılında başlattığı "Discover Genç Yetenek Programı" kapsamında şirket bünyesinde 150 genç yetenek aktif olarak çalıştığı kaydedildi.

Vodafone’nun ’Discover Genç Yetenek Programı’na 16 bin genç başvurdu

Vodafone’nun ’Discover Genç Yetenek Programı’na 16 bin genç başvurdu

Vodafone’nun ’Discover Genç Yetenek Programı’na 16 bin genç başvurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim