• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Viranşehir’de Eba Semineri Verildi

Viranşehir’de Eba Semineri Verildi
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde okul müdürleri ve okul aile başkanlarına EBA(Eğitim Bilişim Ağı) portalini tanıtmak semineri düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde okul müdürleri ve okul aile başkanlarına EBA(Eğitim Bilişim Ağı) portalini tanıtmak semineri düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Toplantı salonunda düzenlenen seminer İlçe Fatih Projesi Eğitmeni İsmail Asar tarafından verildi. Seminere İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri ve okul aile başkanları katıldı. Seminerin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır yaptı. Sağır, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, "FATİH Projesi eğitim açısından son derece önemli bir projedir. Okullarımızın çoğunda gerek Etkileşimli tahta ve gerek alt yapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Projenin etkili ve doğru şekilde kullanılabilmesi için EBA (Eğitim Bilişim Ağı) portalı hayati önem taşımaktadır. EBA portali sayesinde öğrencilerimiz profesyonel düzeyde hazırlanmış ders materyallerini ücretsiz bir şekilde kullanabilecek ve böylece eğitime önemli bir katkı sunacaktır. Bu nedenle okulunuzdaki öğretmen ve öğrencilerin EBA portalini kullanması için gerekli hassasiyeti gösterilmesi gerekmektedir" dedi.

İlçe FATİH Eğitmeni İsmail Asar ise sunumda, Fatih Projesiyle öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz bir şekilde eğitsel materyallere ulaşabilmesi için bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı kısa adı EBA isminde bir platform kurulduğunu ifade etti. Asar, "Bu platforma www.eba.gov.tr sitesinden ulaşabilmekteyiz. EBA portalıyla beraber öğretmenler bütün sınıfların pdf formatındaki ders kitaplarını, dersiyle ilgili animasyon, video, eğitsel oyun ve görselleri ücretsiz bir şekilde kullanabilecektir. Bu içeriklerle beraber ulusal ve uluslararası eğitsel diğer yayın kuruluşların materyallerine de EBA şifresiyle ücretsiz bir şekilde ulaşabilmekteyiz. Aynı zamanda kendi hazırladığımız materyal, dosya, haber ve dokümanları da site içinde paylaşabiliyoruz. Böylelikle hem materyal temini sağlayacak hem de materyal paylaşımı yaparak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunabileceğiz" diye konuştu. Fatih Projesi'nin eğitimde teknolojiyi kullanma projesi olduğunu dile getiren Asar, "Siz de biliyorsunuz ki her öğrencinin hazır bulunuşluk ve gelişim düzeyi farklı olduğundan kimisi çabuk kimisi geç öğrenebilmektedir. EBA sınıf tam da bu noktada her seviyeye uygun içerik sunarak, öğrencilerin bilgiye daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacaktır. EBA sınıf sayesinde öğrenci okulda, evde yolculukta her mekan ve zamanda derslerini kendi öğrenme hızına göre istediği kadar tekrar etme şansını bulacak ve böylece bilginin daha eğlenceli ve kalıcı olmasını sağlayabilecektir" ifadelerine yer verdi.

İlgiyle izlenen seminer iki gün şeklinde düzenlenirken, ilk gün merkez, taşımalı eğitim okul müdürlerine ve onların okul aile birliği başkanlarına, ikinci gün ise birleştirilmiş sınıf okul müdürleri ile okul aile birliği başkanlarına verildi.

Viranşehir’de Eba Semineri Verildi

Viranşehir’de Eba Semineri Verildi

Viranşehir’de Eba Semineri Verildi

Viranşehir’de Eba Semineri Verildi

Viranşehir’de Eba Semineri Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim