• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Veysel Memiş: "Gençlerimiz teknolojiyi tüketmeyi bırakıp üretmeliler"

Veysel Memiş: "Gençlerimiz teknolojiyi tüketmeyi bırakıp üretmeliler"
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müteşebbis Heyet üyesi Veysel Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sanayiye kalifiye eleman yetiştirmek...

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müteşebbis Heyet üyesi Veysel Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sanayiye kalifiye eleman yetiştirmek için meslek yüksekokulları müfredatının gözden geçirilmesi talebine yönelik olarak, "Ülkemizin istikbali gençlerdir. Gençlerimiz teknolojiyi tüketmeyi bırakıp üretmeliler" dedi.

Memiş, yaptığı açıklamada, sanayiye ihtiyaç duyulan insan kaynağının giderilmesi için üniversiteler ve meslek yüksekokullarının sanayi ile işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için gerekli olan temel unsurlar bilim ve teknolojidir. Dünyanın birçok yerinde rastladığımız üniversite ve sanayi işbirliğinin ülkemizde de uygulanması için önemli adımlar atılıyor. Sanayimizin gelişmesi, yüksek teknolojili ürün üretiminin artması ve dışa açılımın sağlanması için, sanayi ile üniversite ve meslek yüksekokullarımızın iş birliği içerisinde olması sanayiye ihtiyaç duyulan kalitede beceriye sahip insan kaynağını karşılayacaktır. Bu nedenle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eğitimi Daire Başkanlığı'nın kurulması, MYO'ların OSB'ler içinde kurulmasının önünün açılması ihtiyacımız olan vasıflı ara eleman, ustalar ve iyi yetişmiş mühendislerin karşılanması açısından önemlidir" diye konuştu.

Gençlerin teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten konumuna gelmeleri gerektiği belirten Memiş, "Ülkemizin istikbali gençlerdir. Hem kültürel anlamda hem de bilimsel anlamda iyi yetişmiş bir nesle ihtiyacımız var. Gençler hazır teknolojiyi kullanmayı, teknolojiyi sadece tüketmeyi bırakıp onu üreten ve geliştirebilen nesiller konumuna gelmeliler. Bu noktada Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi "Teknolojiyi, interneti, sosyal medyayı, kültürel kuraklığımızın sebebi olmaktan çıkarıp kültürel yükselişimizin alt yapısı haline dönüştürmemiz gerekiyor." Bu doğrultuda, ilgili kurumlarımızdan gerekli çalışmaları yapmalarını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim