• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Verilen kiloları geri aldıran diyet

Verilen kiloları geri aldıran diyet
Bu diyeti yapıp boş yere aç kalmayın.

Geçtiğimiz yıllarda en çok uygulanan diyetlerden biri de İsveç diyeti. 13 günlük süresi olan ve Rigshospitalet adındaki bu diyetin, tam olarak uygulandığında, iki haftada 7 ila 20 kilo verdirebileceği ifade ediliyor. Ekstra çay, kahve ve meşrubat kullanılmayan diyette, günde minimum iki litre su içilecek, diyet 13 günden uzun, 6 günden az uygulanmayacak.
 
“UYDURMA BİR DİYET ŞEKLİ”
 
İsveç diyeti hakkında önemli bilgiler veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan “Bu diyet, bundan 15 sene önce ortaya çıkan bir yöntemdi. O zamanlar üniversite ismiyle ortaya çıkmıştı; ancak sonradan böyle bir üniversitenin olmadığı ve tamamen uydurma bir diyet olduğu gündeme geldi. Kısacası, bu diyet de hızlı kilo vermek adına uydurulmuş yöntemlerden birisidir.” açıklamasını yaptı.
 
3 KİLO VER 5 KİLO AL
 
Bütün uydurma diyetlerin ortak özelliği, protein ağırlıklı diyet olmalarıdır. Karbonhidrat sıfıra yakın. Aç karnına çay, kahve öneriliyor. Kahve, metabolizmayı hızlandırdığı için fazla öneriliyor. Aslında oldukça zararlı bir diyet, şeklinde konuşan Nil Şahin Gürhan, bu diyette de 3 kilo veriliyorsa 5 kilo geri alınıyor, dedi.
 
UZUN SÜRE YAPILMIYOR
 
Bu diyeti uzun süre yapmanın mümkün olmadığını ifade eden Nil Şahin Gürhan, “Diyete devam edip ben iradeliyim derlerse, 3-4 aydan sonra saçta dökülmesi, ciltte bozulma, vücutta titreme, belirli vitamin eksikliklerine bağlı sağlık problemleri yaşanır. Bırakıldığında da verilen kilolar aynen geri alınır. Bu uydurma diyetler, insanın kendi kendine yaptığı en büyük darbedir.” dedi.
 
Kilolu insan, zaten sağlıksızdır. Üstüne bir de bu uydurma diyetler uygulandığında, sağlık bir adım daha riskli boyuta ulaşıyor, açıklamasını yapan Nil Şahin Gürhan, diyette önemli olan noktalara değindi:
 
Çabuk kilo vermek mantıklı, yavaş verilmesini biz de istemeyiz; ama doğru yoldan giderek hızlı kilo verilmelidir.
Örneğin; diyet, kardiyo ağırlıklı sporla desteklenirse, kilo verimi hızlanır. Diyet, mutlaka sporla desteklenmelidir. Kişi, sporu bir şekilde hayatına alarak sağlıklı bir şeklide enerji harcamalıdır.
 
İkincisi, hızlı kilo vermek adına çok su içilmesi gerekiyor.  Üçüncüsü ise, düzenli beslenme, 3 ana 3 ara öğün planlaması gerekli. Ara öğünlerin, ana öğünler kadar güçlü olduğunu da unutmamak gerekiyor.
 
“ÖZEL GÜNLERDE FAZLA KAÇIRMAYIN”
 
Kilo vermek, damlaya damlaya olacak bir iş. Adım adım gidilmeli, daha doğal besinler tüketilerek süreç hızlandırılmalı, açıklamasını yapan Gürhan, yeşil erik hızlı kilo verme bakımından oldukça iyidir. Kavun, karpuz su dengesini ciddi oranda sağlar. Ara öğünlerde bir şey yenilmediği takdirde, ayran içmek doğru yöntemlerden olabilir, dedi. Hiç yemek yemeyenlerde ise durumun daha ciddi olduğunu vurgulayan Gürhan, bu durum yemek yememe hastalığına kadar gidebilir, şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim