• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Veliler Yakılan Okulun Öğrencilerini İstemedi

Veliler Yakılan Okulun Öğrencilerini İstemedi
Mersin'in Tarsus ilçesinde yakılan Fahrettinpaşa Ortaokulu öğrencileri başka bir okula nakledildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yakılan Fahrettinpaşa Ortaokulu öğrencileri başka bir okula nakledildi. 75. Yıl Kocatepe Ortaokulu'nun önünde toplanan veliler, Fahrettinpaşa Mahallesi'nden gelen öğrencileri istemedi.

Karara tepki gösteren 75. Yıl Kocapete Ortaokulu öğrencilerinin velileri okul önünde toplandılar. Fahrettinpaşa Ortaokulu'nun orta öğretim bölümündeki öğrencilerin burada eğitim görmesinin vazgeçilmesini talep etti.

Okul önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik öğrenci velisi yürüyerek aynı binada hizmet veren Kaymakam Bekir Atmaca ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile görüşüp durumu kabul etmeyeceklerini bildirmek istediler.

İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, velileri ikna etmeye çalıştı. Müdür Çakan, Kaymakam Bekir Atmaca'nın okula gelerek veliler ile birlikte karar vererek olayı ortak şekilde çözüme kavuşturmak istediğini dile getirdi. Emniyet Müdürü, velilere herhangi bir endişe duymamaları gerektiğini, okulun giriş çıkış saatlerinde gerekli güvenlik tedbirlerini alacaklarını ifade etti.

Okula İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile birlikte gelen Kaymakam Bekir Atmaca velilere bu uygulamayı geçici olarak hayata geçirmek zorunda olduklarını anlatarak velileri ikna etmeye çalıştı.

Veliler ile görüştükten sonra konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Bekir Atmaca, "Bildiğiniz gibi geçen hafta Fahrettinpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olaylarda okulumuz maalesef yakıldı. Şu an eğitim ve öğretim görülecek durumda değil. Ama biz Devlet olarak bir an önce okulumuzla ilgili ne yapılması gerekiyorsa, gerekli tadilatı yapıp bir an önce eğitim ve öğretime hazırlamak istiyoruz. Amacımız bunu ikinci dönem başlamak bu okulun eğitim ve öğretime hazır hale gelmesidir. Bununla beraber bu okulumuzda bin 200 civarında öğrencimiz var. İlkokul ve ortaokul olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız toplantıda, bu çocuklarımızı yönlendirebileceğimiz alternatif üzerinde çalıştık. Bu alternatifler üzerinde özellikle yakın olmalarından dolayı uygun okullarımızla ilgili çalışma yaptık. İlk okulda öğrenim gören öğrencilerimizi Kavaklı Mahallemizdeki Yunus Emre İlköğretim Okuluna, ortaokul kısmını da 75.Yıl Kocatepe Ortaokuluna yönlendirme şeklinde karar aldık. Ancak bu okulumuzun öğrenci velileri bu kararımıza çeşitli endişeler taşıyarak kaymakamlığımıza müracaatta bulundular. Biz bugün öğrenci velilerimizler bir toplantı yaptık. Bunun geçici bir durum olduğunu, olağan üstü bir durum olduğu için yapmamız gerektiğini anlattık. Okulu yakanların öğrenci olmadığını kendilerine anlattık. Meydana gelen olaylar nedeniyle sanki bütün öğrenciler suçluymuş gibi bir intiba oluşmuştu, bununla ilgili olarak biz her türlü tedbiri alacağımızı ve endişelerinin yersiz olduğunu ifade ederek, o okulu en kısa sürede bitirip eski düzene devam edileceğini kendilerine anlattık" dedi.

Ancak bazı veliler bu karar uygulamadan kaldırılıncaya dek öğrencilerini okula göndermeyeceklerini ifade ederek karara tepki gösterdiler.

Veliler Yakılan Okulun Öğrencilerini İstemedi

Veliler Yakılan Okulun Öğrencilerini İstemedi

Veliler Yakılan Okulun Öğrencilerini İstemedi

Veliler Yakılan Okulun Öğrencilerini İstemedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim