• BIST 9932.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Veli Ağbaba: Türkiye, bu kadar aciz duruma düşmemişti

Veli Ağbaba: Türkiye, bu kadar aciz duruma düşmemişti
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Meydan okuyarak Musul'a asker gönderdik. Bizim hükümetimizi de yöneten Obama'nın emriyle...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Meydan okuyarak Musul'a asker gönderdik. Bizim hükümetimizi de yöneten Obama'nın emriyle askerlerimizi geri çektik. Bu kadar aciz düştüğümüz hiçbir dönem olmadı." dedi.

Yeşiltepe Galericiler Sitesi'ni ziyaret eden Ağbaba, Türkiye'nin çok sıkıntılı süreçten geçtiğini, bundan en çok etkilenen kesimin esnaflar ve ticaret kesimi olduğunu söyledi. Türkiye'nin Ortadoğu'da alışveriş yapacağı tek bir ülke kalmadığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Irak'la, İran'la, Suriye'yle, ilişkimiz ortada. Ticari hayatımız ortada. Tekstil, narenciye ve gıda alışverişimizin çok olduğu Rusya'yla da ilişkiler kötüleşti. Umarız ilişkiler düzelir. Bu böyle devam ederse Malatya'nın da ekonomisi olumsuz etkilenecek. Türkiye, bölgede geçmişteki konumunu kaybetti. Diğer ülkeler arasında arabuluculuk yapan, tüm ülkelerle iyi ilişkiler kuran Türkiye için artık bu tablodan eser yok. En son meydan okuyarak Musul'a asker gönderdik. Bizim hükümetimizi de yöneten Obama'nın emriyle askerlerimizi geri çektik. Bu kadar aciz, kötü duruma düştüğümüz hiçbir dönem olmadı. Ya bir şeyi sonuna kadar savunursunuz ya da o işe hiç başlamazsınız. AKP Hükümeti dış politikada ciddi yanlışlar yapıyor. Türkiye hak ettiği yerde değil." diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinin ardından 1.5 aydır yeniden milletvekilliği görevini yürüttüğünü anımsatan Ağbaba, görev süresi boyunca kendisine oy veren vermeyen herkesin sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ifade etti.

Seçimde hak ettikleri kadar oy alamadıklarını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: "İnşallah diğer seçimlerde hak ettiğimiz oyu alırız. Esnafın, tüccarın, öğrencinin, emeklinin hangi sorunu varsa gündeme getireceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim