• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Vektörle Mücadelede Vatandaş Bilinçlendiriliyor

Vektörle Mücadelede Vatandaş Bilinçlendiriliyor
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, insan sağlığının korunması ve insanlar üzerinde oluşacak rahatsızlıkların en...

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, insan sağlığının korunması ve insanlar üzerinde oluşacak rahatsızlıkların en aza indirilmesi amacı ile vektörel mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vektörle (sivrisinek, karasinek, hamam böceği vb.) mücadele kapsamında şehrin muhtelif noktalarına stantlar kurarak,vatandaşları konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Büyükşehir İlaçlama Birimi'ne bağlı ekipler, çalışmalarının daha verimli olabilmesi adına,vatandaşların apartman bodrum katlarını temizletmeleri, bu yerlerde biriken suların çekilmesi, varsa arızalı hidrofor, kırık su borularının tamir edilmesi, çatılardaki arızalı güneş enerjilerinin tamiratının yapılması, bu alanlar da oluşacak karasinek, sivrisinek ve rahatsız edici diğer haşerelerle mücadeleyi kolaylaştıracağını belirtti.

RUHSATLANMIŞ, ONAYLANMIŞ İLAÇLAR KULLANILIYOR

Vektörle mücadele çalışmalarında, Sağlık Bakanlığınca haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçları kullandıklarını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, mücadele çalışmalarının büyük bir titizlikle devam ettiğini vurguladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, vektörle mücadele kapsamında; 62 araç, 16 adet pülverizatör, 20 adet holder, 16 adet kanal sisleme cihazı, 300 adet sırt pompası ve 366 personel ile hizmet vermekte olup, vatandaşlardan gelen şikayetleri hızlı bir şekilde gideriyor.

Vatandaşların şikayetleri için, 328 82 72 telefon numarasından 08.00-17.00 saatleri arasında 7 gün hizmet veren, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na ayrıca Alo 153 çağrı merkezinden de şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim