• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Vatandaşa, 129 Bin Liralık Hgs Cezası Şoku

Vatandaşa, 129 Bin Liralık Hgs Cezası Şoku
İstanbul'da Hızlı Geçiş Sistemini(HGS) ihlal ettiği gerekçesiyle 6 aylık dönem için 129 bin liralık para cezası gelen vatandaş, cezanın iptali için...

İstanbul'da Hızlı Geçiş Sistemini(HGS) ihlal ettiği gerekçesiyle 6 aylık dönem için 129 bin liralık para cezası gelen vatandaş, cezanın iptali için mahkemeye başvurdu. Cezanın bir ev parası olduğunu belirten Avukat Ozan Kayahan, "129 bin lirayı duyunca insanın tüyleri diken diken oluyor" dedi.

İstanbul'da, ortağı olduğu su taşıma firmasına ait bir ticari aracına 129 bin TL para cezası gelen kadın cezanın iptali için mahkemeye başvurdu. İş kadını adına Avukatı Ozan Kayahan Ankara Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere İstanbul adliyesine itiraz dilekçesi sundu.

Hakimliğe sunulan dilekçede, olay tarihinde geçiş yapılan noktadaki HGS izleme ve kayıt cihazlarının bozuk olup olmadığının incelenmesi, ardından olay mahallerinde keşif yapılması talep edildi.

Dilekçede, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da HGS etiketleri içinde imalattan kaynaklanan sorunlarla ilgili yaptığı açıklamaya yer verilerek, "Ulaştırma bakanının açıklamasına göre HGS sisteminde HGS etiketlerinin yanlış ve hatalı basılması da yersiz ceza kesilmesine sebep olmuştur" denildi.

6 AYLIK DÖNEM İÇİN 129 BİN LİRA CEZA

Müvekkilinin dilekçesini hakimliğe sunan avukat Ozan Kayahan, İstanbul Adliyesi'nde basın açıklaması yaptı. Avukat Kayahan, müvekkilinin kullandığı ticari aracın HGS'ne 6 aylık dönem ile alakalı 129 bin liralık HGS cezası geldiğini ancak müvekkilinin bu geçişlerinde ödemelerini yaptığını söyledi.

CEZA 12 SAYFALIK DÖKÜM OLARAK GELDİ

Avukat Kayahan, "Yakın tarihte Ulaştırma Bakanı HGS ile ilgili açıklamalarda bulundu yanlış okunabildiğini, HGS etiketlerinde problemler olduğunu söylemişti. Bunların düzeltilebileceğini söylemişti. Ancak düzeltilemediğini görüyoruz. Tek bir araç için 6 aylık dönem için 129 bin liralık ceza geldi 12 sayfalık döküm olarak" dedi.

"BU CEZA BİR REKOR"

Cezaların 2014 yılının ikinci yarısına ait olduğunu belirten avukat Kayahan, "Tabii ki HGS cezaları kesilirken en uzun mesafenin 10 katı olarak kesiliyor. İstanbul'da HGS'ye girdiyse bile Edirne'den çıkmış gibi ceza kesimi yapılıyor. Bir soru üzerine yaptığımız araştırmaya göre 5-10 bin liralık cezalar gördük ama 129 bin lira zannediyoruz ki bir rekor. Umarım bu hata düzeltilir ve daha fazla insan mağdur edilmez. Cezayı ödemedik.

"BU PARAYA EV ALINIR"

Bir çok vatandaşa bin lira gibi cezalar gittiğini öğrendiğini kaydeden avukat Kayahan, "Ama 129 bin Lirayı duyunca insanın tüyleri diken diken oluyor. Ortalama bir ev fiyatıdır İstanbul'da veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde 129 Bin liraya bir ev alınabilir. Bazı insanlar cezaları az olduğu için itiraz etmiyor. Ama vatandaşlara en ufak haksız bir cezada bile dava açmalarını itiraz etmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşa, 129 Bin Liralık Hgs Cezası Şoku

Vatandaşa, 129 Bin Liralık Hgs Cezası Şoku

Vatandaşa, 129 Bin Liralık Hgs Cezası Şoku

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim