• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Vanlılar ‘Turizm Eylem Planı’nın Genişletilmesini İstedi

Vanlılar ‘Turizm Eylem Planı’nın Genişletilmesini İstedi
Van'da turizm sektörünün paydaşları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı'nı olumlu karşılarken, plana yerel ve bölgesel...

Van'da turizm sektörünün paydaşları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı'nı olumlu karşılarken, plana yerel ve bölgesel eklemelerin yapılması gerektiğini vurguladılar.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, hükümetin turizm ile ilgili çalışmalarını ve katkılarını her zaman desteklediklerini belirterek, "Turizm Eylem Planı'nın da ülke açısından olumlu olduğunu, ancak paketin daha geniş ve bölgeye yayılması gerektiğini söyledi. Turizm Eylem Planı'nın özellikle batıdaki turizmcilere faydası olduğunun altını çizen Tunçdemir, "Bu paketin, büyük tur operatörlerine, direk charter uçuşu yapan insanlara, özellikle Antalya, İzmir ve İstanbul bölgesine daha dazla fayda getireceğine inanıyorum. Çünkü bizler İran pazarından yararlandığımız için bu paketten payımızı alamıyoruz. Böyle yatırımların, teşviklerin devlet tarafından verilmesinin her zaman faydası var. Ancak bizler bu paketlerin daha geniş olmasını ve yerele yayılmasını istiyoruz" dedi.

Kendisinin de tur operatörlüğü yaptığını ifade eden Tunçdemir, "Ben karayolları ile özellikle İran pazarını Van'a, Van üzerinden de İzmir, İstanbul ve Antalya'ya taşıyorum. Ancak bizler yine de bu paketten yararlanamıyoruz. Hükümetimizin yeni bir paket üzerinde çalışmaları var. Eğer o paketten tur operatörlerinin, acentelerin ve herkesin faydalanmasını istiyorsak, herkese destek çıkılması lazım. Yani gerçekte tur operatörlüğü yapanlara, yurt dışından turist getirenlere ve aktif halde çalışanlara her konuda destek çıkılması lazım. Bu karayolu olabilir, havayolu olabilir ya da denizyolu olabilir. Konuya bu şekilde bakmak lazım. Biz şimdi karayoluyla ilimize ve bölgemize turist getirerek fayda sağlarken, aynı zamanda ülkemize de fayda sağlamış oluyoruz. Çünkü bu süreç böyle devam ediyor. İlimize gelen insanlar, ilimiz üzerinden Antalya'ya, İzmir'e veya İstanbul'a da gidiyor. Bu nedenle hükümetin bizlere de destek çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Van'da, turizmin ilk döneminin kapandığının altını çizen Tunçdemir, şöyle konuştu:

"Turizmin ilk dönemi dediğimiz nisan ve mayıs ayı için şu ana kadar bize gelen bir talep ya da bir organizasyon yok. Bunun nedeni bölgenin güvensiz olması ve insanların korkmasıdır. İranlılar, devamlı gelip alışveriş yapmak istedikleri ve kendilerine en yakın yer olan Van'a korkarak geliyorlar. 2016 yılının ilk dönemi için çok ümitli değilim. Biz şimdiden nisan ve mayıs aylarını kapattık. İkinci dönem içinde inşallah bölgemizin, ülkemizin huzura kavuşmasını istiyoruz. Yetkililere çağrımız, bir an önce buna bir çözüm bulunmasıdır. Karşılıklı oturup konuşmak çok önemlidir. Savaşarak veya ölümle bir yere varılamayacağına inanıyor, bir an önce barışın sağlanması ve herkesin huzura kavuşmasını gönülden istiyor ve destekliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim