• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Van'da ‘Van Kültürü Sokağı’ yapılacak

Van'da ‘Van Kültürü Sokağı’ yapılacak
İpekyolu Belediyesi'nin hayata geçireceği "Van Kültürü Sokağı" projesi için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında mali destek sözleşmesi imzalandı.

İpekyolu Belediyesi'nin hayata geçireceği "Van Kültürü Sokağı" projesi için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında mali destek sözleşmesi imzalandı. Projeyle unutulmaya yüz tutmuş sınırlı sayıda geleneksel Van'ın kerpiç evlerinin yeniden inşa edilmesi, eski kent dokusunun oluşturulmasıyla turizme ciddi katkı sağlanması amaçlanıyor.

Van Merkez İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafında ortaklaşa geliştirilen "Van Kültürü Sokağı" projesinin imzaları taraflarca atıldı. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ve DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci tarafından imzalanan mali destek sözleşmesinin ardından proje uygulama safhasına geçilecek. Sözleşmeye imza atan Eşbaşkan Keser, unutulmaya yüz tutmuş sınırlı sayıda geleneksel Van'ın kerpiç evlerinin yeniden inşa edilmesi ile eski kent dokusunun görünürlüğü oluşturularak, kentin geleceğine önemli bir kültür kazanımı sağlanmış olacağını, aynı zamanda kent turizmine ciddi katkı sağlayacağını dile getirdi.

Van Kültürü Sokağı; geleneksel Van evi, mutfak müzesi, müzik evi, kahvaltı evi, gümüş evi, kilim evi ile geleneksel kültürel argümanların hiçbirinin diğerinden bağını koparmadan birlikte yaşam sentezini ortaya koyacak. Van'ın geçmişte nasıl bir kent dokusuna sahip olduğunu ve dönemin gündelik yaşamının nasıl olduğunu görerek, yaşayarak, dokunarak öğrenmelerini sağlayacak. Gözleme dayalı pasif turizm anlayışı yerine yaşama ve katılıma dayalı aktif turizm anlayışını yerleştirmesini geliştirip, turistik alanlara alternatif mekanlar oluşturarak, turist sayısını artıracak ve bölge kalkınmasına katkı sağlaması hedefleniyor.CIHAN

Van'da ‘Van Kültürü Sokağı’ yapılacak

Van'da ‘Van Kültürü Sokağı’ yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim