• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Van’da Okul Yaktılar

Van’da Okul Yaktılar
Van'da, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verilen okulda 200 bin TL'lik maddi hasar oluştu.

Van'da, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verilen okulda 200 bin TL'lik maddi hasar oluştu.

Kimliği belirsiz kişiler, Van-Gürpınar kara yolu üzerindeki Kinyas Kartal İlk ve Ortaokulunun öğretmenler odasının camını kırarak içeriye yanıcı ve patlayıcı madde attı. Kısa sürede alev alarak tüm odayı küle çeviren yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Sabah saatlerinde okula gelerek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, gece saat 22.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce okulun penceresindeki korkulukların kesilmesiyle içeriye yanıcı, yakıcı ve patlayıcı madde atılarak kullanılamaz hale getirildiğini söyledi. Kırekin, bütün otomasyonun, elektrik ve bütün donatım sistemleri tahrip edilmiş ve yakılmış durumda olduğunu belirterek "Emniyette gerekli tahkikat için ön incelemesini yaptı. Acı ve üzüntü verici bir durum. Dünyanın hiçbir yerinde, en ağır savaş ortamında bile ibadethaneler, eğitim ve sağlık kurumları yakılmamıştır. Dehşet verici bir durum. Halkın tümü bu olayı lanetliyor. Çocuklar ağlamakta. Bu okulumuzda geçen sene 4 öğrencimiz fen lisesini kazandı. Öğretmenlerimiz her hafta sonu öğrencilere takviye ders veriyor. Ben bu saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum."

"FATİH PROJESİ YOK OLMUŞ"

Okulda şu an itibariyle tahmini 200 bin civarında bir hasarın olduğunu dile getiren Kırekin, "Fatih Projesi tamamen yok olmuş. Bilgisayar, otomasyon ve kamera sistemleri, bütün donatı, elektrik sistemi ile aynı zamanda okulun bütün iç ve dış boyası zarar görmüş. Çok büyük bir hasar var. Onarımı iki günlüğüne bitiririz diye düşündük. Ancak hasar çok fazla ve 3-4 gün eğitime ara vereceğiz. Şimdi tamiratına başlayacağız. Öğrencilerimizin eksik günlerini hafta sonları tam ders yaparak gidereceğiz" diye konuştu.

Okula gelen bazı öğrenciler ise, karşılaştıkları manzaranın kendilerini üzdüğünü belirtti. Bir veli ise, duruma tepki göstererek, "Allah bunu yapanlara bela versin" dedi.

Van’da Okul Yaktılar

Van’da Okul Yaktılar

Van’da Okul Yaktılar

Van’da Okul Yaktılar

Van’da Okul Yaktılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim